Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2024. május 20., hétfő
Hegyestű

A Balaton-felvidék talán leglenyűgözőbb geológiai természeti csodája, a Zánkától nem messze magasló, a tó felé szelíd, tipikus szőlőhegy arcát mutató Hegyestű, melynek túloldalát kettévágta a hajdani kőbánya. A bányaudvar fölé magasodó, kétszintes, függőleges bazaltoszlopokból álló, irdatlan sziklafal lenyűgöző látványt nyújt, és még a páratlan kilátást nyújtó hegytetőre is fel tudunk mászni.

Megközelítés:

Autóval a Zánka-Köveskál közti műútról, Monoszló irányába kanyarodjunk, majd jobbra letérve a keskeny bekötőútra, érünk fel a bejárati sorompóhoz. Mögötte nagy parkoló.

 

A legközelebbi buszmegálló, a Zánka és Köveskál közti Monoszlói elágazás, ahonnan a Kék sáv jelzéseket követve, a kocsik által is használt úton jutunk fel a fogadóépülethez. Monoszlóról a Sárga sáv jelzésű út valamivel izgalmasabb és változatosabb feljutást kínál.

 

 

Nyitvatartás:

Március 1.-től november közepéig minden nap: 9.00 – 17.00, nyáron 19.00 óráig.

 

Belépő (2020):

Felnőtt: 800 Ft, gyerek (3-14): 500 Ft, diák, nyugd.: 700 Ft.

500-800 Ft

46.889167 17.646517

725x90

Még több szabadidős program:

Az Akarattyai Magaspart, más néven a Kisfaludy sétány a Balaton keleti medencéjének egyik legszebb kilátója.
A vulkanikus eredetű Várdomb csúcsán, 165 méteres magasságban áll Balatonboglár város legismertebb jelképe, a Gömbkilátó.
Fa és üveg alapanyagok felhasználásából született meg, ékköveként az északi partnak, és az ide látogató kedves vendégeinknek.
A tavasbarlang nem látványos cseppköveiről híres, hanem a rendkívül hangulatos föld alatti csónakázásáról.
A Balaton-felvidék legszebb román stílusú falusi temploma Felsőörsön, Veszprém és Alsóörs között található a falu közepén.
A Balaton-felvidék legismertebb műemléke, a Tihanyi-félsziget egyik magaslatán épült, sokfelől jól látható bencés apátság.
Balaton-felvidék egyedülálló, multifunkciós úti célpontja, kedvelt kirándulóhelye.
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park mintamajorja. Egy szelet vidéki élet, természet és nosztalgia.
Már a parkolóból is impozáns látványt nyújt, az előttünk magasodó, szabályos koporsó alakú, kopár tetejű vulkáni tanúhegy.
Egyedülálló természeti látnivaló, az úgynevezett kőtengereket látható.
300x250