Csobánc

Már a parkolóból is impozáns látványt nyújt, és izgalmas élményt kínál az előttünk magasodó, szabályos koporsó alakú, kopár tetejű vulkáni tanúhegy, a Csobánc. Tetején jól láthatóak egykori várának maradványai. Elindulunk a Z jelzésű, széles, murvás úton a hegy irányába, a nem túl izgalmas mélyúton hamarosan egy útszéli kereszttel is jelölt elágazáshoz érünk. Itt balra tartunk, tábla is segít a tájékozódásban, a jobb oldali úton (Mária-út) fogunk majd visszajönni.

 

Enyhén emelkedő, széles dűlőutunk két Y alakú elágazáshoz is ér, az elsőnél a jobb oldali, a következőnél pedig a bal oldali ágat választva (a Z jelzések és jelzőtábla is segít) levegősebb területre érünk, szőlők közt kanyarogva jutunk fel egy romos, növényekkel benőtt épülethez, a Rossztemplomhoz. A Z jelzésű út egyenesen megy tovább, mi itt jobbra térünk egy jelzetlen ösvényre, mely a rom oldalától indul és egy-két perc alatt elérjük rajta a keresztben futó Országos Kéktúra útvonalát.

Csobánc

Ugrás a weboldalra!

725x90

Még több szabadidős program:

Az Akarattyai Magaspart, más néven a Kisfaludy sétány a Balaton keleti medencéjének egyik legszebb kilátója.
A vulkanikus eredetű Várdomb csúcsán, 165 méteres magasságban áll Balatonboglár város legismertebb jelképe, a Gömbkilátó.
Fa és üveg alapanyagok felhasználásából született meg, ékköveként az északi partnak, és az ide látogató kedves vendégeinknek.
A tavasbarlang nem látványos cseppköveiről híres, hanem a rendkívül hangulatos föld alatti csónakázásáról.
A Balaton-felvidék legszebb román stílusú falusi temploma Felsőörsön, Veszprém és Alsóörs között található a falu közepén.
A Balaton-felvidék legismertebb műemléke, a Tihanyi-félsziget egyik magaslatán épült, sokfelől jól látható bencés apátság.
Balaton-felvidék egyedülálló, multifunkciós úti célpontja, kedvelt kirándulóhelye.
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park mintamajorja. Egy szelet vidéki élet, természet és nosztalgia.
Már a parkolóból is impozáns látványt nyújt, az előttünk magasodó, szabályos koporsó alakú, kopár tetejű vulkáni tanúhegy.
Egyedülálló természeti látnivaló, az úgynevezett kőtengereket látható.
300x250