Rangadóra várva - Balaton Televízió hírportál

Rangadóra várva

A Telekom Veszprém a spanyol Barcelona elleni hazai rangadóval folytatja szereplését a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, szombaton.

A magyar csapat legutóbb december 2-án lépett pályára a BL-ben, azóta a januári világbajnokság miatt szünet volt a kontinentális sorozatban. A német-dán közös rendezésű tornán súlyosan megsérült a balátlövő Jamali Iman térde és a dán beálló René Toft Hansen combja, ők hónapokig nem játszhatnak. A norvég Kent Robin Tönnesen bal kezében eltört egy csont, de minden bizonnyal már szerepelhet szombaton. A katalánok világbajnok dán balszélsője, Casper Mortensen számára térdsérülés miatt véget ért a szezon, ezért kölcsönvették a francia Fenix Toulouse együttesétől a szerb Nemanja Ilicet. Szintén nem játszhat szombaton a francia Cedric Sorhaindo és a Veszprém korábbi kiváló irányítója, az izlandi Aron Pálmarsson.


A Barcelona magabiztosan vezeti az A csoportot, amelyben a veszprémieknek még a második hely megszerzésére is van esélyük. Az őszi idényt három győzelemmel zárták, de a hosszú szünet után a BL-ben február elején mindig “új időszámítás” kezdődik, hiszen nem mindig mérvadó, melyik csapat milyen formában volt több mint két hónappal korábban.    A magyar csapat spanyol vezetőedzője, David Davis a klub honlapján úgy fogalmazott, mindig nehéz a Barcelona ellen játszani, amely szinte soha nem veszít három gólnál többel.


“Mindig tapasztalt játékosokkal dolgoznak, akik nagyon jó erőnléti állapotban vannak. Nehéz őket legyőzni. A szezon első felében kiválóan teljesítettek, magabiztosan játszottak. Harcos együttesről van szó, amely már régen nyerte meg a Bajnokok Ligáját, így most nagyon éhes a végső sikerre” – magyarázta.
A svéd beálló, Andreas Nilsson elmondta, nagyon sok edzéssel, videózással és taktikai felkészüléssel várják a rangadót. Meglátása szerint kemény védekezésre lesz szükségük, illetve olyan kapusteljesítményre, amiből gyors ellentámadásokat vezethetnek és könnyű gólokat lőhetnek.


A két csapat eddig húsz alkalommal találkozott egymással az európai kupaporondon, a mérleg a Veszprém szempontjából öt győzelem, egy döntetlen és 14 vereség.
Az európai szövetség legfrissebb erősorrendje szerint a francia Paris Saint-Germain a legesélyesebb a BL megnyerésére, a második helyen a Barcelona, a harmadikon pedig a MOL-Pick Szeged áll, a Veszprém hatodik a listán. Az indoklás szerint Lékai Máté és a francia Kentin Mahé remek formában kézilabdázott a világbajnokságon, ez lendületet adhat klubcsapatuknak.

Fotó: Facebook/Telekom Veszprém Handball Team/Vörös Dávid