Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2024. június 24., hétfő

Kulturális és gasztronómiai programok a paloznaki Borteraszon

Júniustól szeptemberig beszélgetésekkel, borkóstolókkal, kulturális és egyéb programokkal várja a közönséget a paloznaki Homola Borterasz.

Idén nyáron debütál a Homola Pincészet és a Képező közös művészeti projektje, a Paloznaki Fűszerkert. A júliustól szeptemberig megvalósuló eseménysorozat könnyed kikapcsolódást ígér a képzőművészet, a zene és a gasztronómia rajongóinak – közölték a szervezők az MTI-vel.
Tájékoztatásuk szerint a Homola Borterasz mellett a paloznaki Szent István vértanú-templomdomb aljában fekvő Szent József Ház teraszán is várják a művészet iránt érdeklődőket.
A július 1-jei nyitóesemény fókuszában Egry József festő élete és munkássága áll, a vetítéssel egybekötött beszélgetésnek a Szent József Ház terasza ad otthont.
Július 13-án Szinyei Merse Pál életműve kerül a középpontba, majd július 27-én Fürdőzők, augusztus 18-án pedig Szerelmek, múzsák címmel várják a közönséget.
Borász a borásznál címmel pénteken indítja el legújabb programsorozatát a Homola Pincészet. A családias hangulatú boresteken egy-egy vendégborász látogat el a paloznaki domboldalba, kedvenc borait is elhozva.
A sorozat első vendége Bökő Dávid Balaton-felvidéki borász lesz, akivel a természetes borok és konvencionális borok témáját járja körül az est.    Június 23-án Gilvesy Róbert Szent György-hegyi borász ad egyedi borestet a programsorozat keretében. A Kanadában felnőtt, 2014 óta organikus gazdálkodást folytató Gilvesy Róberttel Gál Zsombor márkanagykövet beszélget majd.
Ez itt a kert címmel más típusú gasztrokulturális programmal is készül a Homola Pincészet, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával.
Június 30-án az érdeklődők betekintést nyerhetnek a borászati és gasztronómiai trendekbe, a hazai borfogyasztási kultúrába és borászati márkaépítésbe, megismerhetik a térségre jellemző borászati eredetvédelmet, a Csopaki Kódexet, de kiemelt téma lesz a regionális alapanyagok felhasználása és a fenntarthatóság is.
A záróprogramot borkóstoló kíséri, amelyen a látogatóknak lehetősége nyílik összekóstolni a térségre jellemző borokat.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Iskolai szünetek 2024/25

  Iskolai szünetek a 2024/25 tanévben Őszi szünet 2024. Az őszi szünet 2024-ben október 26-tól november 3-ig fog tartani. Téli szünet 2024. A téli szünet 2024-ben december 21-től

tovább olvasom »

Szólj hozzá!