Úgy hozta a jó sorom, hogy idén korán kezdhettem a piknik szezont.
Mivel a patak csak március 18-ig evezhető, így épp elcsíptük az előző hét pénteki napját.
Pár élménymorzsa felsorolás jelleggel:
– A Hévízi patak meleg! Legalábbis az első 2,5 kilométeren!
– Aranyhalak úszkálnak körülötted, no meg patakba csúszott bácsikák. Nem hiába a figyelmeztetés a váltóruhára.
– Kenuzni szinte mindenki tud, mi az első 5 kilométeren, a pillangó röpte szerinti haladást választottuk: cikk-cakkban haladtunk, hol a jobb part felé, hol a bal felé…aztán összeszoktunk! Megállapítottam, hogy nem csak tapétázáskor tudok a párommal összeveszni, hanem evezés közben is…főleg, ha ő a „kormányos”!
– Tényleg virulnak a tavirózsák, mi lilákkal találkoztunk, csodásak!
– Barka is terem állítólag a patak parton egész évben. Én nagy-nagy vehemenciával közelítettem meg a csónakunkkal a bokrokat, de barkát szedni metszőolló nélkül: keserves! De jelentem megvan a húsvéti nyuszikafánk alapja! A kezem meg majd begyógyul!
– Nagyon sokat mulattunk, hol magunkon, hol másokon, jó érzés, hogy nem csak mi vagyunk bénák az evezésben.
– Láttunk röptében épp felszálló madarakat! Hála isten egyik sem tisztelt meg bennünket, ami itt állítólag mindennapos.
– Nem tudjuk, hogy miért a lábunk fájt az evezés után három napig, amikor a kezünkkel eveztünk…
– Imádtam, hogy imádták a piknik falatjaimat! Valahogy utána még kedvesebbek voltak hozzám az emberek…
– A táj csodás volt, a túravezetőnk pedig profi és nagyon jól magyarázott.
– Szentül fogadtuk, hogy ide még egyszer eljövünk…de akkor én evezek hátul.!
Szóval piknik! Erre az alkalomra három finomsággal készültem: babos sütivel, kolbászos kenyérrel, illetve brokkolis-karfiolos muffinokkal.
Mindegyik, mindenkinek ízlett!
Íme a karfiolos muffin receptje, ami tök gyorsan elkészül, mutatós, egészséges, és finom
Karfiolos muffin
Hozzávalók:
– 1 kisebb karfiol és/vagy brokkoli
– 1 kaliforniai paprika
– sonka
– füstölt sajt
– bacon ízlés szerint
– 2 db tojás
– 1 nagy doboz görög joghurt
– pici zsemlemorzsa
– só
– bors
– vaj
Elkészítés:
A karfiolt/brokkolit félig megfőzöm sós vízben.
A muffin formákba picike vajat csippentek, majd hozzáadom a rózsáira szedett karfiolt/brokkolit, ennek a tetejére rakom az apró kockákra vágott paprikát, sonkát, bacont.
A joghurtot összekeverem a tojással, a reszelt füstölt sajttal, majd egy mokkás kanálnyi zsemlemorzsát adok hozzá, sózom, borsozom.
Két-három evőkanállal locsolok a muffin formákba.
kb. 15-20 perc alatt készre sütöm. Ez hidegen fog összeállni! Isteni piknik falatok!
Madarász Ildikó