Kézis lokálderbi szerdán este - Balaton Televízió hírportál

Kézis lokálderbi szerdán este

Veszprém megye két NB I-es férfi kézilabda-együttese, a Balatonfüredi KSE és a bajnoki címvédő Telekom Veszprém mérkőzik meg egymással szerdán este 18 órakor a Balaton Konferencia és Szabadidő Központban.

Ugyan az erőviszonyok egyértelműek, vagyis óriási meglepetés lenne, ha pontot vesztene a címvédő Veszprém, ám ettől függetlenül a helyi sportbarátok mindig kiemelt figyelemmel követik a két szomszédvár, a Balatonfüredi KSE és a Telekom ütközetét.

A BKSE jelenleg ötödik a férfi kézilabda NB I tabelláján, tíz alkalommal nyert, egyszer ikszelt és hatszor kapott ki. Az állás viszont igen szoros, hiszen jelenleg 21 pontos, ám mindössze két egység választja el a harmadik helyet elfoglaló Gyöngyöstől.

A Telekom Veszprém ezzel szemben a második, de csak azért, mert két mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a trónkövetelő MOL-Pick Szeged. A veszprémiek eddig hibátlanok a pontvadászatban 34 ponttal.

A papírforma veszprémi sikert ígér, az augusztusi odavágón David Davis tanítványai 40-28-ra nyertek a Veszprém Arénában.

A tóparti együttes elsődleges célja az lehet, minél szorosabb csatára késztesse a klasszisokból álló bakonyiakat, azonban úgy tudjuk, Fazekas Nándor kapus még mindig sérüléssel bajlódik, s a héten többen a válogatott összetartáson vettek részt, így nem tudtak teljes kerettel gyakorolni Csoknyai Istvánék.

A találkozót szerdán 18 órától rendezik Balatonfüreden.