Két város közös viadala

Először rendez közösen raliversenyt Székesfehérvár és Veszprém a hétvégén, amikor a két városban kerül sor a Mercarius országos bajnokság idei ötödik futamára.

A rendezvény hétfőn megtartott székesfehérvári sajtótájékoztatóján Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke mindkét helyszínt ikonikusnak nevezte. Elmondta: a székesfehérvári városi szuperspeciált és a veszprém-jutaspusztai kislőtéri futamot egyformán kedvelik a nézők, valamint a versenyzők is.
Ovádi Péter, Veszprém és térsége fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a közös versennyel újabb szintet lép a két város együttműködése. Veszprémben több mint 25 éve van jelen a ralisport, és a futamok már hozzátartoznak a település identitásához – emelte ki. Hozzátette: Veszprém 2023-ban Európa kulturális fővárosa lesz, és a programjaik szerves részét jelentik a sportrendezvények is.
Mészáros Attila, Székesfehérvár kormánypárti alpolgármestere örömét fejezte ki, hogy tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt városi futam után idén újra megrendezik a székesfehérvári szuperspeciált, melyet minden évben nagy érdeklődés kísér.
Lakatos Róbert, a viadal szervezője az idei évad eddigi legnehezebb futamának nevezte a Székesfehérvár-Veszprém-ralit, ahol öt különböző murvás-köves gyorsasági szakaszon mintegy 150 kilométert teljesítve mérhetik össze tudásukat a versenyzők.
A futamok szombaton a nagylőtéri, illetve a várpalotai gyorsasági szakaszokkal kezdődnek, majd a 12 és 20 óra közt lezárt székesfehérvári Palotai úton egy városi szuperspeciál pályával zárulnak délután. A szervizpark szombaton a sóstói arénánál lesz, ahol közlekedésbiztonsági park is várja a családokat, valamint a versenyautókat is megtekinthetik az érdeklődők – ismertette.
Az esti nagyszerviz után Veszprémbe költözik a verseny, itt vasárnap három gyorsasági szakasz – a kislődi, a hegyesdi és a jutaspusztai kislőtéri – vár majd az autósokra, melyek közül a kislődin és a jutaspusztain részt vehetnek nézők is. A céldobogó a Veszprém Aréna előtt lesz – tette hozzá.
Lakatos Róbert elmondta: a verseny egybeesik egy osztrák és egy világbajnoki futammal, így csak három külföldi – egy cseh, egy osztrák és a hétszeres német ralibajnok Matthias Kahle – induló vesz részt rajta a magyarok mellett.
A viadalon jó eredménnyel szeretne célba érni a tavaly abszolútban ezüstérmes Turán Frigyes. A Shell Helix Ultra csapatának versenyzője a sajtótájékoztatón elmondta: idén a baleseteik miatt nehéz helyzetbe kerültek az összetett szempontjából, de nem adják fel a küzdelmet.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Nemzetközi bojlis viadal

A viadal honlapja szerint a nevezések alapján legalább 121 csapat lesz a mezőnyben. A – beharangozó kisfilm alapján – világ leghosszabb pontyhorgász versenye október elsején

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2021 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!