Keresik az év strandételét

A legtöbb Balatonon nyaralónak van favoritja, ezért is övezi évről évre nagyobbérdeklődés az Év Strandétele versenyt, melyet a Balatoni KÖR most kilencedszer is meghirdet.

Az idei fő újdonság az, hogy a versenyben kiemelten értékelik, akár különdíjjal is a jóárasított ételeket, vagyis azt, ha egészséges és lehetőleg helyi alapanyagokból sikerül elérhető áron kínálni a nevezett ételt.
Tavaly óta külön díjazzuk a strandbisztró és a strandbüfé kategóriát, így különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni, mivel ebben a kategóriában is már egyre erősebb a balatoni kínálat.
Szintén újdonságként szeretnénk idén vegatáriánus, illetve vegán különdíjat is kiadni, ezért külön biztatjuk a nevezőket, hogy ebben a műfajban is nevezzenek ételt, hiszen ezen a téren kiemelten fontos erősíteni a balatoni kínálatot.
Július 15-ig lehet nevezni a kedvenceket!
Az elmúlt években olyan ételek nyertek, mint a Harcsa&Krumpli, a Vízikutya, Pulled Ponty, Gofcsi, Répa-dog vagy egy koviubi leves.
Kritériumok;
· Az étel egészséges, jó minőségű, lehetőleg környékbeli vagy regionális alapanyagokból
készül,
· egyszerű, de kreatív, nyárias,
· gyorsan és akár büfékben is elkészíthető, illetve bisztró kategóriában idén már lehet
nevezni különlegesebb ételeket is
· akár elvitelre is alkalmas,
· szerepel a vendéglátóhely kínálatában.
A verseny:
A Balatoni KÖR augusztusban 3-án osztja majd ki a díjat, miután július 25-ig előválogatással kiválasztják azokat, akik a döntőbe jutnak a benevezett ételek közül.
Nemcsak bisztrók vagy büfék nevezhetik saját ételeiket, bárki nevezheti kedvencét, ez esetben azonban mindenképp egyeztetni kell a nevezendő hely tulajdonosával, hogy egyáltalán indulni akarnak-e a versenyen az adott étellel!
Jelentkezni július 15-ig lehet az info@balatonikor.hu e-mail címen, megadva
* a nevezett hely elérhetőségét: cím, e-mailcím, kontaktszemély és telefonszáma,
*a nevezett legfeljebb két strandételt, ételfotóval és rövid leírással:
alapanyagok, elkészítése pár szóban, az étel, illetve nevének története (ha van), és annak
tömör indoklása, miért tartják ideális strandételnek.

Azok az ételek esélyesek a győzelemre, melyeket bármelyik strandbüfében vagy tóparti bisztróban el lehet készíteni, mert a végső cél, hogy a receptet máshol is átvegyék, ezzel megújítva a strandgasztronómiát.
Nevezni továbbra is lehet levessel, főétellel és desszerttel egyaránt. Ezek alól természetesen a klasszikus strandételek (pl. sült kolbász, palacsinta) sem kivételek, amennyiben valahol máshogy, illetve sokkal jobban készítik a megszokottnál.
A versenyen bármelyik part menti büfé vagy étterem is indulhat, vagyis nem kell közvetlenül strandon lennie, elég, ha a parthoz közeli hely.
A szervezők idén is a balatoni gasztrotrendek megítélésére leginkább hivatott zsűrit kérnek majd fel, hogy győztest válasszon.
A zsűri tagjai minden helyszínen több ételt is megkóstolnak majd, hogy teljes képet kapjanak a büfé kínálatáról, és az egyes helyszíneken döntik el, hogy mely ételek lesznek esélyesek az Év Strandétele címre.

Idén díjazott kategóriák:
1. a fődíj, az Év strandétele (büfé vagy bisztró kategóriában)
2. a büfé vagy bisztró kategória legjobbja (attól függően, hogy a kettő közül melyik nyeri a
fődíjat, a másik kategória legjobbját is díjazzuk)
3. az Év felfedezettje (ha lesz ilyen)
4. az Év jóárasított strandétele (ha lesz megfelelő)
5. az Év legjobb vegetáriánus vagy vegán strandétele (ha lesz megfelelő)

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Felül kell vizsgálni a nádgazdálkodást

Az OVF tájékoztatása szerint a Balatont kezelő Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság költségvetésében a korábbi évekhez hasonlóan, bruttó 3 millió forintot tudtak elkülöníteni nádaratásra, amit pályázat útján vállalkozókkal

tovább olvasom »

Szólj hozzá!