Jazzes, swinges, filmzenés karácsony – DDRF téli különkiadás

Az idei alkalom az első, hogy téli koncerttel is várja közönségét a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar. A december 29-ei eseményre a karácsonyi hangulaton túl filmzenékkel, valamint jazzes, popos és swinges átiratokkal készülnek a muzsikusok.

Az este során nemcsak Stevie Wonder és Duke Ellington legismertebb számainak fúvószenekari feldolgozását hallgathatja majd a közönség, de olyan különleges klasszikusokat is, mint például a Diótörő swinges verziója. Hogy az évadzáró hangverseny igazi családi program legyen, a műsorban helyet kaptak olyan kifejezetten gyerekkedvenc zenék is, mint a Jégvarázs vagy az Így neveld a sárkányodat című mesefilmek közkedvelt dalai. Nem utolsósorban pedig egy magyarországi ősbemutatóra is számíthatunk a zenekartól, akik az év utolsó napjaiban Balatonmáriafürdőn, a Balaton M&K fúvószenekar próbatermében készülnek a fellépésre.

A Marcali Hidas Frigyes Zeneiskolában tartandó ingyenes koncertre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

A zenekarról

Tóth Bence, Svájcban élő karmester – nemzeti és nemzetközi fúvószenekari versenyek rendszeres résztvevője –, és Tóth Ada, a Dombóvári Alapfokú Művészeti Iskola vezetője a DDRF megalapításával kivételesen magas szintű zenélésre teremtett lehetőséget. Az együttest az ötletgazdák öt évvel ezelőtt azzal a céllal hívták életre, hogy a fúvószenét kedvelő, fúvós és ütős hangszereken játszó fiatalokat összefogják, és olyan válogatott együttest hozzanak létre, amely a világ bármely pontján megállja helyét. Ehhez szakmailag és szervezetileg is a nyugati trendeket követték.

Amatőr és profi muzsikusok közös munkája nyomán indult el az első fúvószenei tábor a Balaton déli partján. A Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar (DDRF) nevű kezdeményezés önerőből, 36 emberrel kezdődött – és egyből folytatásért kiáltott. A nem mindennapi színvonalú közös munka lehetősége és az együtt játszás öröme egyre több profi és amatőr zenészt vonzott a nyári táborba. 2016-ban már több mint ötvenen ültek a próbateremben és koncerteken, 2017-ben pedig útjára indult egy második, a 10–14 éves korosztálynak szóló program is, a DDRF Gyermek–Ifjúsági Fúvószenekar. 2019 nyarán, az ötödik alkalmat záró koncerteken kereken száz gyerek és fiatal állhatott színpadra. 2019 decemberében pedig – a nagy érdeklődésre való tekintettel – első alkalommal rendez téli tábort is a zenekar.

A zenekar mára egyre szélesebb közönséget vonz, 2019 nyarán, az ötödik tábor zárásaként teltházas koncertet adott a kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában, ahol meghatottan fogadta az állva ünneplő közönség vastapsát.

 

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Újabb sztárok Veszprémben

A fesztivál jövő évi programját bemutató hétfői budapesti sajtótájékoztatón Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter kiemelte: Veszprém megmutatja, hogyan lehet hasznosítani a kultúrában, az oktatásban, a sportban rejlő

tovább olvasom »

Megnyitott a sípálya

Üzemel az 1048 méter hosszú, 176 méteres szintkülönbségű A1-es nagypálya, a 757 méter hosszú pályán járó négyüléses felvonó, valamint a T1-es tanulópálya. Emellett igénybe vehetők

tovább olvasom »

Szólj hozzá!