Őszi Nyitott Pincék teljesítménytúra

A program részletei:

Új útvonallal, új távon, 19 km-en várják az érdeklődőket.

Nevezés: csak előnevezés lehetséges itt: emailben a nevezes@balatonriviera.hu címen, kérjük, a jelentkezésnél tüntessék fel a létszámot, illetve a résztvevő személyek nevét

A helyszínen a rajtnál nincs nevezési lehetőség!

Itinereteket, térképeteket 8.00-10.00 között a rajtnál tudjátok átvenni.A túra során a következő pincészeteket látogatjátok meg:

Rajt: Hamuház fogadó Felsőörsön
Első pecsételőpont és kóstolópont a felsőörsi Gelléri Pincénél. Feltölthetitek magatokat zsíros deszkával az útra.
Következő állomás a lovasi Levendula Pince lesz lenyűgöző panorámájával.
Malomvölgy utcán keresztül éritek el a Márffy-házat Lovason, a patakparti vendégházban tépett marhahúsos szendvicsekkel, salátával, hideg fröccsel és limonádéval várnak Benneteket!
Lovas ugyan nem a Balaton partján fekszik, de van saját kikötője! Köss ki a Lovas Kikötőben! Miközben pecséted begyűjtöd, kóstold meg a ház fantasztikus borait, limonádéit, kávéit! Ha megéheztél, itt is megtöltheted a bendődet.
További pecsétpont a túrán a János Pince Alsóörsön, aki borokkal, borkorcsolyával vár Benneteket.
A part felé csorogva érkeztek meg Antal Pista bácsi Présház Borozójához (Csendes Kemping).
Mire eléritek az alsóörsi strandot, megéheztetek és egy kávé is jól esne, így Gyuri Lángos Büféjénél szusszanva egyet elfogyaszthatjátok, mi szemnek, szájnak ingere. A bátrabbak és ráérősebbek, ha az időjárás is megengedi, egy gyors csobbanást is beszúrhatnak a programba.
Utatokat folytatva a parttól távolodva ismét Lovas felé veszitek az irányt, ahol a Lovas Csárda lesz a következő pecsétpont.
A következő pecsétpont a túrán a Vámosi Pince Lovas fölött az Öreghegyen. Itt kemencében sült langallóval és házi sajtokkal várnak Benneteket.
Lovasról Paloznak, a Jazz Pikniknek otthont adó, Hild díjas ékszerdoboz település felé tartva csodás kilátásban gyönyörködhettek.

Paloznak központjában a Csiszár Pincészet borozójában kóstolhattok finom helyi nedűket a Tájház udvarán.
A Petrányi Borterasz kiváló borait, csodás étlapját, és hozzá a kilátást sem fogjátok feledni.

Ezután már meg is érkeztetek, cél a Söptei Pincészet! Itt pihenésképpen magatokhoz vehettek egy finom ebédet/vacsorát és persze kóstolhattok borokat is, többek között a Challenge International du Vin nemzetközi borversenyen aranyérmet nyert Varázslatot.Zsoltiék az alábbi menüvel várnak Benneteket, a szüreti hagyományokat, és a Söptei tradicionális ételeket figyelembe véve:

– Gulyás kenyérrel
– Kacsamáj pástétomos kenyér
– Pecsenyehúsos kenyér
– Söptei borok
– Söptei szőlőlevek, szőlőléfröccsök (fehér, piros)
– Szóda
– Ásványvíz (mentes, szénsavas)
– Murci
– Meglepetés desszert

A táv résztvevőit 9 személyes kisbusszal szállítjuk vissza a rajthoz. Így ha csomagod, szállásod Felsőörsön vagy a környező települések valamelyikén van, ne aggódj! Kóstolj bátran jóféle borokat, nem kell féltened a jogsidat.

Nevezési díj 1500 Ft.

Előnevezni szeptember 1-től szeptember 22-ig tudtok a nevezes@balatonriviera.hu címen, amennyiben a helyek hamarabb betelnek, a nevezést korábban zárjuk!

A túrán akkor vehetsz részt, ha nevezési díjad is elutalod a határidőig.
400 főben maximalizáltuk a résztvevőszámot a Ti kényelmetek érdekében, így nem kell sokat várakoznotok sem az indulásnál, sem a pincészeteknél. Megértéseteket köszönjük. Aki a tavaszi túrára jelentkezett, de nem tudott részt venni, kérjük, a nevezési e-mailben jelezze, hogy tavasszal már jelentkezett, nekik mindenképpen biztosítunk helyet!

 

725x90

További programok

Bayer Ilona kötete és a Jávorkai fivérek koncertje egy esten
Pál utcai fiúk koncert a Kárpáti korzón
Badacsonytomajon Bor7végék várják a vendégeket augusztus második feléig
300x250

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2021 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!