Már most írd be a naptárba!

Paloznak

A program részletei:

Az ünnepek és az év vége közeledtével mindenki átgondolja az elmúlt évet: a lajstromban rendre előkerül a Balaton, az elmúlt évtizedben pedig a balatoni nyár elengedhetetlen részévé vált a Paloznaki Jazzpiknik.

10 év év alatt 362 koncert volt a Paloznaki Jazzpikniken

A törzsközönségből sokan itt tanultak meg járni, mások táncolni vagy fesztiválozni, de a legtöbben a minőségi kikapcsolódás élményével lettek gazdagabbak a piknikek alatt. A fesztiválok során kialakult a piknik-élmény fogalma, amit a magyar közönség ma már Paloznakhoz köt, és emiatt évről évre ellátogat a dűlőbe, hogy legendás nemzetközi zenészek és formációk mellett a hazai jazz élvonalával és a legújabb, kísérleti zenével is megismerkedjen.

2023. augusztus 3-5. között kerül megrendezésre a fesztivál

Augusztus 3-án Nik West és Rick Astley nyitja a háromnapos pikniket. Augusztus 4-én a Thievery Corporation zenél a Jazzpiknik Nagyszínpadán, majd Dirty Loops ad koncertet a dűlőben. Augusztus 5-én pedig az Incognito ígér felejthetetlen zenei élményt a Balaton-felvidéken.

A Paloznaki Jazzpiknik Nik West koncertjével indul

Nik West karrierje egészen fiatalon kezdődött Phoenixben, a zenei alapokat édesapjától tanulta meg ritmusgitáron. Rendkívüli tehetségével hamar a legnagyobbak mellett gitározott, olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint Dave Stewart (Eurythmics), vagy Prince, akik elismerően nyilatkoztak a fiatal, extravagáns zenészről. Dave Stewart a női Lenny Kravitz-ként emlegette, míg Steven Tyler, az Aerosmith frontembere így nyilatkozott róla: Akárcsak a frizurájában, van benne valami különleges.

A legjobbak között jegyzett női funk-rock és soul basszusgitáros és énekesnő.

Hatalmas energiákat mozgat meg és fantasztikus színpadi jelenség. Nik West emellett szólista karrierjét is építette, énekesnőként az AC/DC Black in Black albumának újraéneklése kapcsán lett ismert, szinte az összes zenei magazin címlapján szerepelt már.

A nyitóestén visszatérő legenda: Rick Astley

Alighanem mindenki emlékszik a Never Gonna Give You Up című slágerre és előadójára, akiért lányok (és anyák) milliói rajongtak. A nyolcvanas évek életérzésének elválaszthatatlan részét képezte ez a dal. Két évtizeddel azután, hogy először berobbant a zenei világba, ismét visszatért: a 2000-es években válogatás-albumokkal jelentkezett, majd az MTV Europe Music Awards-on 2008-ban Minden Idők Legjobb Előadója díjjal jutalmazták.2019-ben a Paloznaki Jazzpiknik közönsége fergeteges koncertet kapott az örök sztár megújult stílusából. Rick Astley augusztus 3-án, csütörtökön visszatér a domboldalra, hogy legnagyobb slágerei mellett kifinomult soul hangzásával varázsolja el a piknikezőket.

Thievery Corporation a Paloznaki Jazzpiknik programjában

Augusztus 4-én az elektronikus zene úttörője, a Thievery Corporation lép színpadra. A washingtoni duó története több mint két évtizede indult, zenéjükben a dub, a bossa nova, a trip hop, az acid jazz és az elektronika műfajai keverednek.

Dirty Loops: pop, funk és jazz

A pénteki este a pop-funk-jazz fusion alapú zenét játszó svéd trió, a Dirty Loops koncertjével folytatódik. Olyan legendák nyilatkoztak róluk elismerően, mint Stevie Wonder vagy Quincy Jones. A kísérletnek induló, pop-funk-jazz fusion feldolgozásokon alapú sorozatuk ma már világhírű produkciónak számít, 2014 óta saját albumokat is megjelentetnek.

Nagyágyú a Pikniken: Incognito koncert

Augusztus 5-én, szombaton a Jazzpikniken ad koncertet

az acid-jazz legfontosabb zenekara, az Incognito.

A hetvenes évek brit fúziós jazz-funk világából kinőtt Incognito két kitűnő zenész, Paul „Tubbs” Williams és Jean-Paul „Bluey” Maunick stúdióprojektjének indult. Az Incognito a kilencvenes évek táncos-funkos acid-jazz hangzásának legfontosabb együttese lett. Ffennállása alatt közel 150 muzsikus zenélt, de az együttes nem veszített régi fényéből:

táncos, laza, mégis vibráló, lüktető dallamok jellemzik a nagyszerű koncertprodukciót.Négy színpadon, több mint negyven koncerttel a festői szépségű Balaton-felvidéken, a fűben ülős pikniktől a klubhangulaton át a nagykoncertig. N yáron már a jó boroktól a fantasztikus zenéig minden együtt lesz a Paloznaki Jazzpiknik helyszínén.

725x90

További programok

Egy igazi farsangi kavalkád elevenedik meg Gryllus Vilmos koncertjén
Jelmezes farsangi mulatság Siófokon a gyerekeknek
300x250