Kreatív koncert

Ferencsik János Zeneiskola

A program részletei:

A balatonfüredi Ferencsik János Zeneiskola diákjaihoz érkezik a Modern Art Orchestra ifjúsági előadássorozata a VEB2023 keretében! A zeneiskolában élményalapú, ismeretterjesztő és zenei kreativitást fejlesztő foglalkozást tart a MAO.
Közös zenei játék a nemzetközi hírű Modern Art Orchestra tagjaival! A repertoáron a jazztörténet izgalmas darabjai a MAO világszínvonalú zenészeinek előadásában!
A hallgatóság egy rendhagyó, kreatív, élményközpontú jazz koncerten ismerkedhet meg a jazz alapfogalmaival.
Fekete-Kovács Kornél, a Modern Art Orchestra művészeti vezetője 2019-ben megalkotta a MAO Creative Crew iskolai programot, melynek keretében a zenekar kisformációs felállásban mutat be egy ismeretterjesztő, interaktív programot, amely a jazz muzsika legendás alakjain keresztül mutatja be a jazz történetiségét, illetve a műfaj attribútumait. A koncertet évek óta nagy sikerrel játssza a MAO kisformációja nemcsak iskolákban, hanem számos rendezvényen, fesztiválon is, köszönhetően a program minden korosztály számára élményt adó, interaktív, ismeretterjesztő jellegének.
A műsor a klasszikus zene és a jazz muzsika határait feszegetve játékosan világít rá a műfajok közötti hasonlóságokra, párhuzamokra, kitérve természetesen a közöttük meghúzódó különbségekre is. A főként klasszikus jazz darabokból és azok átdolgozásaiból álló program a zene alapvetéseit, fogalmait, és egyetemességét hangsúlyozza közérthetően és szórakoztatóan.
A koncert a Veszprém – Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 Programsorozatban valósul meg.

Balatonfüred

725x90

További programok

Biztosan felcsendül a Reptér című nóta is – sokak legnagyobb örömére
Zenés, családi programokkal vár mindenkit a siófoki adventi vásár
Karácsonyi koncert immáron negyedszer a Helkában
300x250