Kiállítás a Huray-villában

Balatonfüred

A program részletei:

“Egy lokálpatrióta vallomásai” címmel –  Robozné Erődi Ildikó festménykiállítás megnyitója a Huray-villában január 19-én.
Az alkotó így nyilatkozott:
– Néhány hónappal ezelőtt meghívást kaptam Böröcz Istvántól,  a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület a rendelkezésemre bocsájtja négy hónapos időtartamra a Huray-villák felújított épületének kiállító terét. Az invitálás természetesen rendkívül megtisztelő számomra, és örömmel teszek neki eleget. Így alkalmam lesz bemutatkozni a balatonfüredi közönség előtt is.
Robozné Erődi Ildikó így a Világörökség várományos, Huray-villában rendezte be 2024. évi első festmény kiállítását.
Az ünnepélyes megnyitó időpontját a Magyar Kultúra Napja tiszteletére tervezték meg január 19-én.
– A jeles nappal kapcsolatos megemlékezésünk, így alkalmat adhat arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti öntudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket. Miképp egy prizma a befogadott fényt színeire bontva szétszórja azt, én is láthatóvá teszem az általam megélt élményeket. Így az itt kiállításra kerülő alkotásaim azoknak a   befogadott pozitív impulzusoknak a kivetülései, amelyek az elmúlt pár évben hatással voltak rám – fogalmazott a művész.

Pasztell és akvarell festményei a Balaton-felvidék és Bakony régió, s benne, Veszprém természeti kincseit, épített örökségét jelenítik meg.

A személyes tárlatvezetés és közönségtalálkozó ideje alatt a Villa Gyetvai pincészet  gazdagítja a programot.

Festészet, zene és borkultúra találkozására invitálnak bennünket!

Huray-villa

725x90

További programok

300x250