Izgalmas geotúra

Raposka

A program részletei:

Bazaltorgonák, lenyűgöző vulkánmezős panoráma, présház, kápolna, kiállítás, barlangi csónakázás. Ugye, hogy ennyi jó élménynek te sem tudsz ellenállni? Vasárnap (09.25.) a túra napja, jelentkezz szombaton 16 óráig!

A szüretre időzített, barlanglátogatással egybekötött geotúrán szeptember 25-én (vasárnap) élvezetes formában fedezheted fel a hajdan tüzes lávát ontó, mára tüzes borokat termő szőlőheggyé szelídült vulkánunkat: a Szent György-hegyet.
A Szent György-hegy panoráma körén megindítóan szép tájban gyönyörködhetsz, menet közben kápolnákat, présházakat, forrásokat ejtesz útba, és kézzel fogható közelségbe kerülsz a hegy páratlanul gazdag vulkános formakincsével.
Íme négy ok, amiért kihagyhatatlan ez a geotúra:
1. A tető meghódítása előtt kultúrtörténeti körsétán meglátogatod az oroszlánfejet ábrázoló domborművéről elnevezett forrást, valamint a hegy két kiemelt műemlékét: a Tarányi-présházat és a Lengyel-kápolnát.
2. Vulkánunk tetejéről megcsodálhatod a Tapolcai-medence lélegzetelállító, vulkáni tanúhegyektől hemzsegő látványát!
3. A tetőszintre feljutás kissé meredek, ám a térség talán legszebben kifejlődött bazaltorgonáinak oszlopcsarnoka áll őrt közvetlenül az ösvény mellett, és két ritkaságszámba menő, bazaltban kialakult barlangüreget is felkeresed.
4. Ráadás programként: az túra után elmerülhetsz a Tapolcai-tavasbarlang Csodálatos Karszt interaktív kiállításának izgalmas föld alatti világába és csónakázhatsz a barlangrendszer langyos türkizkék vizén!
Előzetes bejelentkezés szükséges: előző nap 16.00 óráig
Túra nehézségi foka: közepes

725x90

További programok

300x250