Én és a hangszerem László Attilával

Balatongyörök

A program részletei:

Az “Én és a hangszerem” programsorozat keretében neves zenészekkel beszélgetnek a balatongyöröki Bertha Bulcsú Közösségi Házban. Az estét mindig élőzenei betétek is kísérik, melyben a vendég meghívott zenésztársai működnek közre.
Augusztus 10-én 20 órakor László Attila jazzgitáros, zeneszerző lesz a vendég. Közreműködnek: Lattmann Béla (basszusgitár) és Rafael Márió (zongora)
László Attila (1953-) Liszt Ferenc-díjas jazzgitáros és zeneszerző, a Magyar Jazz Szövetség egykori elnöke, a modern magyar jazz kiemelkedő képviselője, Érdemes művész. Az építészmérnöki diploma megszerzése után a Bartók Béla Konzervatórium jazz tanszakát végezte el, majd később megalakította saját együtteseit, a Things nevű formációt Tony Lakatossal, később pedig a László Attila Bandet, mely 15 évig működött. Pályafutása során olyan neves amerikai jazz zenészekkel játszott, mint Billy Cobham, Peter Erskine, Anthony Jackson, James Moody. Az egyik legismertebb indiai zeneszerző IlayaRaaja meghívására 5 alkalommal járt Indiában a 2000-es évek elején. A nagyközönség főként Charlie szerzőjeként és zenésztársaként ismeri, folyamatos zenei együttműködésük idén lesz 30 éves. A szakmában a legjobb jazzgitárosok között tartják számon, a fiatalabb generáció számára pedig ő a Tanár úr. Jelenleg is tanít a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén, az iskola big bandjét vezeti.

725x90

További programok

Éjszakai bortúra, borkóstoló, borverseny egy helyen
300x250