Balkán, ahogy még nem hallottad

Veszprém

A program részletei:

Balkán – ahogy még nem hallottad
Fedezd fel az ezerarcú Balkánt a zenén keresztül a szabadtéri ingyenes fesztiválon, Veszprém festői helyszínein! A Balkán lázadó, mint a Dubioza Kolektiv ska punkja; érzéki, mint Marina Satti fúziós R’n’B-je, bohém, mint a La Caravane Passe; táncra perdít, mint a Barcelona Gipsy balKan Orchestra és bevonz mint Daniele Sepe zenéje – járj ismeretlen tájakon, merülj el új műfajokban, táncolj, ahogy még soha eddig!
A BALKAN:MOST egy ingyenes fesztiválon a térség 9 országának fiatal tehetségeit és nagy neveit hozza el 30 koncerten, 3 szabadtéri színpadon, 3 napon át, Veszprém festői belvárosába.
Ha nem hallgattál még baklavát, nem buliztál pogány folkra, beindít a bolgár polifónia vagy ugrálnál egy kis gipsy hop-ra, ne hagyd ki ezt az egyedülálló lehetőséget, ami eddig soha nem látott seregszemlét ad a térség friss tehetségeiből.
Fellépők:
Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (ES)
Daniele Sepe (IT)
Dubioza Kolektiv (BA)
La Caravane Passe (FR)
Marina Satti (GR)
Alice in WonderBand (RS)
Almir Meskovic & Daniel Lazar Duo (BA, RS)
Baklava (MK)
Balkalar (HR)
Besart Zhuja (XK)
Corina Sîrghi și Taraful Jean Americanu (RO)
DANTCHEV:DOMAIN (BG/FI)
Dina e Mel (HR)
Divanhana (BA)
Dunjaluk (HR)
Flying Nomads (BG)
Gipsy Groove (XK)
Kalata (MK)
Koszika (RO)
Lenhart Tapes (RS)
Naked (RS)
Oratnitza (BG)
Perija (MK)
PJEV (HR)
Rodjenice (RS)
Rona Nishliu Quartet (AL, XK, MK)
Shkodra Elektronike (AL)
The Zarina Prvasevda Ensemble (MK)
Vladimir (BA)
A BALKAN:MOST Fesztivál és konferencia a világzenei színtér egyik legnagyobb nemzetközi fóruma, a WOMEX társszervezésében valósul meg. A koncerteket kísérő háromnapos konferencián a balkáni térség zenei színterének lehetőségeit és kihívásait járja körül több, mint 200 meghívott szakember, szerte Európából. A Hangvető vezetésével futó 4 éves Kreatív Európa projekt, a MOST záróakkordjaként szervezett egyedülálló esemény támogatója és házigazdája Veszprém, Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban.

Veszprém

725x90

További programok

300x250