Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2024. május 18., szombat
A magyar népmese napja

Litér

A program részletei:

A Magyar Népmesék Napja alkalmából szuper programokkal várnak mindenkit Litéren. A szervezők ezt írják: “Népmeséinket szeptember 30-án, Benedek Elek születése napján ünnepeljük országszerte, aki ezen a napon lenne 164 éves.
E jeles nap alkalmából 5. alkalommal kerül megrendezésre a MESENAP Litéren, mely hagyományosan gyerekeknek és felnőtteknek is szól településünkön.
Napjainkban a gyermekek mulattatására, nevelésére szolgál, de hajdanában a mesék eredendően a felnőtteknek szóltak. Éppen ezért Litéren a felnőtteknek is mesélünk minden Mesenapon. Ezt a hagyományt folytatva idén is kedveskedünk minden korosztálynak.
10:00óra: Mesetúra-kicsiknek és nagyoknak (Litéri Mesetúra-Közpark)
18:00 óra: Berecz András mesemondó estje-főleg „nagyoknak”  (Ertl Pálné Művelődési Ház, Litér, Ond u 1)
10:00óra: Mesetúra:
A MESENAPOT egy izgalmas Meseerdő túrával kezdjük.
Mesével népesül be ilyenkor az erdő és Litér utcái…
A Litéri Mesetúra útvonala összesen 5km hosszú és 13 Mesekuckót rejt, de ezen alkalommal kicsit rövidebbre fogjuk a túrát, csupa-csupa mesés dologgal fűszerezve.
Mesetúra találkozási pont: 10:00-órakor a Közparkban.
A Táncsics u. végén ér véget a Mesetúra várhatóan 12:00-órakor
A túra hossza: 1,8-2km, 50m szintemelkedés, könnyen bejárható gyermekek által is. Az erdei túraszakasz csak gyalogosan járható (babakocsival, futójárgányokkal nem! Célunk a gyalogos túrázás népszerűsítése ) Kérjük ennek figyelembevételét!
Mi várható?
Élőszavas mesemondás, rövid túra az erdei Mesetúra útvonalon, erdőpedagógiai foglalkozás, népi és természetismereti játékok, kapcsolódás önmagunkhoz és a természethez.
A Meseerdő Program jelszava: ” Aki nem ismeri a fákat eltéved az erdőben, de aki nem ismeri a meséket, eltéved az életben.”
A túrát vezeti: Ispán Krisztina, a Meseerdő Program alapítója, óvodapedagógus, meseterapeuta.
18:00 óra: BERECZ ANDRÁS ének- és mesemondó vidám estje, pedig főleg a felnőtt korosztálynak szól délután „Fel a medvére, a fa nem játék!” címmel az Ertl Pálné Művelődési Házban.
A mese az önfeledt gyönyörködés örömét adja meg, nem vonjuk kérdőre a csodás, lehetetlennek tűnő dolgokat, történéseket! A mese egy eszköz a világ, a társadalom és kultúrák megismeréséhez.
Aki nem hiszi, járjon utána!
Mindenkit szeretettel várunk.
Érkezhetsz akár kerékpárral is a bicikliúton Veszprém-Szentkirályszabadja, Királyszentistván vagy Balatonfűzfő felől is. Szuper családi kikapcsolódás!
Hozz saját poharat, kulacsot magaddal, amit megtölthetsz az ingyenes vízvételi lehetőségek valamelyikén, mindkét helyszínen!
A program gyerekbarát.
Az eseményen való részvétel INGYENES.
Esős idő esetén a Mesetúra új időpontban kerül meghirdetésre.”

Litér

725x90

További programok

Klasszikus mesejáték Siófokon
Ingyenes koncerttel várnak Siófokon
Fusd körbe a Balatont, Te is!
A klasszikus musical most Füreden
Fedezd fel a szigligeti vár titkait!
Nyolcadszor hívják a szerelmeseket futni
Hódítsd meg a tihanyi csúcsokat!
Festészet, zene és borkultúra találkozása
300x250