Balatonfűzfő és Balatonalmádi között rajtol az egyedülálló nyíltvízi úszóverseny-sorozat

Egyedülálló nyíltvízi úszóverseny-sorozat indul Magyarországon.

Open Water Tournament néven egyedülálló nyíltvízi úszóverseny-sorozat indul június 26-án Magyarországon.

“Magyarország a vizek országa, a magyarok pedig a legjobb úszókat adják a világnak, itt az ideje, hogy a nyíltvízi úszók és családjaik, barátaik is kapjanak hasonló lehetőséget” – idézte az OWT sajtóközleménye az alapító Mezős Balázst.

Az OWT célja, hogy profi versenykörülményeket biztosítson Magyarország vizeiben, nem csak a profik számára. Az indulók egyéni időpontok szerint regisztrálhatnak és egyesével rajtolnak, ezáltal elkerülhető lesz a tömeg szárazföldön és vízen egyaránt. A szervezők úszófolyosókat alakítanak ki, hogy minimalizálják a bójakerülgetést és a vízben sétálást.

A sorozat június 26-án a Balatonfűzfő és Balatonalmádi közötti viadallal indul, a következő állomásnak Paks ad otthont július 13-án, vagyis az indulók a Dunában tehetik próbára tudásukat, a harmadik versenyt pedig augusztus 21-én Gyékényesen, a Kotró bányatóban rendezik.

“A többféle távnak köszönhetően páratlan lehetőség ez a verseny a hobbi úszóknak és a gyakorlottabbaknak is, hogy kipróbálhassák magukat” – mondta Gyurta Dániel olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, az OWT szakmai támogatója.

Az OWT versenyekre edzéseket is biztosítanak a szervezők, minden vasárnap 17 órától a Lupa-tavon.

/MTI/

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2021 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!