Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2024. július 24., szerda

A Balaton csodái egy utazó szemével

A Balaton, Magyarország legnagyobb tava, festői célpont, amely évszázadok óta rabul ejti a látogatókat. Most pedig egy új digitális fotókiállítás mutatja be ennek a szeretett helynek a lenyűgöző csodáit a Veszprém Kulturális Fővárosa esemény részeként, a Pannon Fényképészkör Egyesület szervezésében. A tárlat július 1-én, szombaton 18 órakor nyílik meg a Rege Cukrászdában.

A kiállításon Szabó Petronella munkái láthatók, aki világutazóként és a petrazworld.com blog szerzőjeként több éve kapja lencsevégre utazásai során a Balatont és környékét. A tó türkizkék vizétől a zöld dombokon át a kiállított fényképek bemutatják ennek a gyönyörű tájnak a természeti szépségét.

A 2023. július 1-31. között kiállított, Samsung Galaxy S szériás mobiltelefonnal készült fényképek központi eleme maga a víz és különböző megjelenési formái; akár vitorlásokkal, madarakkal tarkítva, akár a naplemente fényében. A látogatók megcsodálhatják a tó különböző napszakokban fotózott élénk színeit, a partvonalat beborító buja zöld növényzetet, vagy a lila levendulamezőket.

„Örülök, hogy lehetőségem nyílik bemutatni a Balaton szépségét fotóimon keresztül” – mondta Szabó Petronella. “Mindegyik fényképemet úgy készítettem, hogy tisztelegjek ennek a lenyűgöző helynek a különlegessége és egyedisége előtt. Remélem, hogy a látogatók inspirációt kapnak a kiállított képi anyag hatására, és ezután szívesen fedezik fel a Balaton tájvidékét.”

A tárlat 2023. július 1., szombat 18 órai megnyitója nyilvános. A kiállítás egy hónapon keresztül lesz látható a tihanyi Apátsági Rege Cukrászda galériájában, minden nap nyitvatartási időben. (8237, Tihany, Kossuth Lajos u. 22.) A belépés ingyenes.

Háttérinformáció a kiállítóról:
Szabó Petronella a petrazworld.com blog megálmodója és írója immár 3 éve. A főállásban marketing
szakember, másodállásban világutazó már több mint 46 országban járt élete során. Utazásai közben
mindig arra törekszik, hogy fényképeivel megmutassa az embereknek, milyen csodálatos és
meseszép tájak, helyszínek vannak a Földön. Blogjában személyes élménybeszámolóit, és utazással
kapcsolatos hasznos információkat, tippeket oszt meg olvasóival. Facebook és Instagram oldalán
legújabb utazásairól tudósít, saját történetei és fényképei által.

Fotó: Facebook

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Szólj hozzá!