Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2024. április 27., szombat

Keszthelytől Tihanyig ellátni majd az új kilátóban

Kilátót építenek és turistaútvonalat fejlesztenek Somogyban.

Kilátó építésével, faszerkezetű híd felújításával, valamint gyalogos turistaútvonal fejlesztésével növelik Balatonberény, Kaposvár és Kereki turisztikai vonzerejét; az ez év végéig tartó beruházásra mintegy 215 millió forintot költenek – tájékoztatta a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. az MTI-t.

Közleményükben azt írták: a Magyar Természetjáró Szövetség, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a SEFAG alkotta konzorcium a Somogy bejárható varázsa elnevezésű, európai uniós támogatást élvező projekt részeként négyszintes, tizenkét méter magas kilátót építtet a balatonberényi főút mentén, ahonnan a Balaton látképe tárul fel a Keszthelyi-öböltől a Tihanyi-félszigetig.

Kaposváron, a Deseda tónál megújul az arborétumba vezető faszerkezetű híd, Kerekiben pihenőterasz és látogatójárda létesül a dél-balatoni térség egyetlen megmaradt kővára, az országos műemlékvédelem alatt álló, 700 éves Fehérkő várának biztonságos megközelítésére, a Kereki-Kőröshegy panoráma bemutatására.

Jelezték, hogy a vár a munkálatok miatt június 15. és december 17. között nem látogatható.

A beruházók bíznak abban, hogy a projekt olyan, egymással összefüggő turisztikai élményeket nyújt, amelyek nemcsak a forgalom növeléséhez, hanem a szezon meghosszabbításához is hozzájárulnak.

/MTI/

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Felül kell vizsgálni a nádgazdálkodást

Az OVF tájékoztatása szerint a Balatont kezelő Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság költségvetésében a korábbi évekhez hasonlóan, bruttó 3 millió forintot tudtak elkülöníteni nádaratásra, amit pályázat útján vállalkozókkal

tovább olvasom »

Szólj hozzá!