Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2024. április 30., kedd

Berecz Zsombor Európa-bajnok

Berecz Zsombor megvédte Európa-bajnoki címét a Finn dingi hajóosztálynak tartott kontinensvetélkedőn.

A portugáliai Vilamourában, az olimpiai Finn dingi osztály Európa-bajnokságának zárónapján már az utolsó előtti, kilencedik futamban elért ötödik hely elég volt Berecz Zsombornak, hogy a tizedik futam eredményétől függetlenül zsebében érezhesse az aranyat (nem is indult el a tizedik futamban). Győzelme a végleges eredménylista publikálásával hivatalossá vált.

Világbajnok, és most már kétszeres Európa-bajnok vitorlázónk a hétfőtől péntekig tartó versenyen elképesztő formában vitorlázott: a 29 nemzet 49 finnesét számláló mezőnyben nem volt tizediknél rosszabb futameredménye, és csütörtökön a nap mindkét futamát megnyerte. Nem volt ehhez fogható egyenletes, kiegyensúlyozott teljesítménye senkinek, pedig olimpiai-, és világbajnokok és helyezettek voltak az indulók között, gyakorlatilag világbajnoki mezőny jött össze az olimpia előtt. A vilamourai nem túl erős, néha el-elforgó termikus szélben még a legjobbak is hibáztak. Zsombor legnagyobb ellenfele, a brit olimpiai bajnok, négyszeres Finn Gold Cup győztes Giles Scott a végelszámolásnál, tíz futam után 23 (!) ponttal szorult a második helyre. Scott ma a 14. és a 13. helyen futott be. Az Európa-bajnoki bronzot a mai zárófutam megnyerésével a svájci Nils Theuninck biztosította be magának.

A finnes élmezőny következő nagy versenyét, a Finn Gold Cup-ot, azaz a hajóosztály világbajnokságát május 5-12-ig rendezik ugyancsak Portugáliában, Portoban.

Forrás: hunsail.hu

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Felül kell vizsgálni a nádgazdálkodást

Az OVF tájékoztatása szerint a Balatont kezelő Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság költségvetésében a korábbi évekhez hasonlóan, bruttó 3 millió forintot tudtak elkülöníteni nádaratásra, amit pályázat útján vállalkozókkal

tovább olvasom »

Szólj hozzá!