Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2024. április 26., péntek

Kora tavaszi piknik Hévízen – és egy egészséges muffin recept

Úgy hozta a jó sorom, hogy idén korán kezdhettem a piknik szezont.
Mivel a patak csak március 18-ig evezhető, így épp elcsíptük az előző hét pénteki napját.
Pár élménymorzsa felsorolás jelleggel:

– A Hévízi patak meleg! Legalábbis az első 2,5 kilométeren!
– Aranyhalak úszkálnak körülötted, no meg patakba csúszott bácsikák. Nem hiába a figyelmeztetés a váltóruhára.
– Kenuzni szinte mindenki tud, mi az első 5 kilométeren, a pillangó röpte szerinti haladást választottuk: cikk-cakkban haladtunk, hol a jobb part felé, hol a bal felé…aztán összeszoktunk! Megállapítottam, hogy nem csak tapétázáskor tudok a párommal összeveszni, hanem evezés közben is…főleg, ha ő a „kormányos”!
– Tényleg virulnak a tavirózsák, mi lilákkal találkoztunk, csodásak!
– Barka is terem állítólag a patak parton egész évben. Én nagy-nagy vehemenciával közelítettem meg a csónakunkkal a bokrokat, de barkát szedni metszőolló nélkül: keserves! De jelentem megvan a húsvéti nyuszikafánk alapja! A kezem meg majd begyógyul!
– Nagyon sokat mulattunk, hol magunkon, hol másokon, jó érzés, hogy nem csak mi vagyunk bénák az evezésben.
– Láttunk röptében épp felszálló madarakat! Hála isten egyik sem tisztelt meg bennünket, ami itt állítólag mindennapos.
– Nem tudjuk, hogy miért a lábunk fájt az evezés után három napig, amikor a kezünkkel eveztünk…
– Imádtam, hogy imádták a piknik falatjaimat! Valahogy utána még kedvesebbek voltak hozzám az emberek…
– A táj csodás volt, a túravezetőnk pedig profi és nagyon jól magyarázott.
– Szentül fogadtuk, hogy ide még egyszer eljövünk…de akkor én evezek hátul.!

Szóval piknik! Erre az alkalomra három finomsággal készültem: babos sütivel, kolbászos kenyérrel, illetve brokkolis-karfiolos muffinokkal.

Fotó: Freepik

Mindegyik, mindenkinek ízlett!
Íme a karfiolos muffin receptje, ami tök gyorsan elkészül, mutatós, egészséges, és finom

Karfiolos muffin

Hozzávalók:
– 1 kisebb karfiol és/vagy brokkoli
– 1 kaliforniai paprika
– sonka
– füstölt sajt
– bacon ízlés szerint
– 2 db tojás
– 1 nagy doboz görög joghurt
– pici zsemlemorzsa
– só
– bors
– vaj

Elkészítés:

A karfiolt/brokkolit félig megfőzöm sós vízben.
A muffin formákba picike vajat csippentek, majd hozzáadom a rózsáira szedett karfiolt/brokkolit, ennek a tetejére rakom az apró kockákra vágott paprikát, sonkát, bacont.
A joghurtot összekeverem a tojással, a reszelt füstölt sajttal, majd egy mokkás kanálnyi zsemlemorzsát adok hozzá, sózom, borsozom.
Két-három evőkanállal locsolok a muffin formákba.
kb. 15-20 perc alatt készre sütöm. Ez hidegen fog összeállni! Isteni piknik falatok!

Madarász Ildikó

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Felül kell vizsgálni a nádgazdálkodást

Az OVF tájékoztatása szerint a Balatont kezelő Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság költségvetésében a korábbi évekhez hasonlóan, bruttó 3 millió forintot tudtak elkülöníteni nádaratásra, amit pályázat útján vállalkozókkal

tovább olvasom »

Szólj hozzá!