Zárt kapuk mögött - Balaton Televízió hírportál

Zárt kapuk mögött

A veszélyhelyzet miatt szinte minden bajnokság zárt kapuk mögött folytatódik, a Telekom Veszprém a SEHA-Liga negyeddöntőjét és a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét is üres lelátók előtt kénytelen lejátszani.

A magyar kormány a veszélyhelyzet miatt elrendelte a minden 100 főt meghaladó beltéri rendezvények elhalasztását, amely természetesen érint minden teremsportot is.

Eszerint zárt kapuk mögött játszik a magyar férfi kézilabda rekordbajnok, Telekom Veszprém is. Legközelebb szombaton a szerb Vojvodinával mérik össze erejüket David Davis tanítványai, a SEHA-Liga negyeddöntő visszavágóján, amelyet öt gólos előnyről vár.

Szinte biztos, hogy a Bajnokok Ligájában esedékes nyolcaddöntős párharcot is üres lelátók rendezik meg Veszprémben. A lengyel Wisla Plock ellen március 22-én, vasárnap játssza az odavágót a bakonyi együttes, a visszavágót március 28-án, szombaton 19 órakor rendezik Veszprémben.

Ezzel egy időben az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) közleményt adott ki, amelyben arról írnak, hogy a kialakult helyzet miatt mérlegelik, hogy az áprilisban esedékes BL-negyeddöntőket megtartsák-e. Amennyiben a jelenlegi járvány hosszan elhúzódna, akkor az is előfordulhat, hogy az idényt lezáró nagy tornákat, így például a férfi BL kölni négyes döntőjét elhalasztanák. Az alternatív időpont augusztus 22-23-a lehetne.

A halasztás azonban több szempontból is érdekes és egyelőre kivitelezhetetlennek tűnik. A szerződéseket ugyanis a klub általában június 30-ig kötik a játékosokkal. Vagyis, augusztusban már jellemzően az új játékoskerettel készülnek a gárdák. A Veszprém esetében érdekes lehet, ha bejutna a négyes döntőbe, feltehetően a MOL-Pick Szegeddel szemben, akkor az éppen a Tisza-partiakhoz igazoló Borut Mackovsek még szerepelhet-e a bakonyiaknál. Vagy az újonnan leszerződtetett Jorge Maqueda, aki pont Szegedről érkezik, pályára léphetne-e. Nyilván a 2019/20-as szezonra nevezett kézilabdásokkal lehetne megvívni a négyes döntőt, azonban augusztusban már új idényt kezdünk…

Fotó: handballveszprem.hu/Vörös Dávid