Vitorlás tehetségeket díjaztak

A Kereked Ifjúsági Kupa első napján a Magyar Vitorlás Szövetség megtartotta a 2021-es év ranglista díjátadóját. Ennek keretében a különböző hajóosztályokban versenyző, legjobb eredményeket elérő sportolók részesültek elismerésben, egyben értékes ajándékokat kaptak a támogatóknak köszönhetően – írta meg a Magyar Vitorlás Szövetség.

Rendhagyó helyen és rendhagyó időben került megrendezésre az évértékelő gála. A Kereked Vitorlás Klub, csodálatos vízparti környezete igazán stílszerű helyszíne volt az eseménynek. Közel ötszáz résztvevővel, jó hangulatban zajlott a 2021-es évi ranglista díjátadó ünnepség Csopakon. A díjazottak mellett megjelentek csapattársak, hozzátartozók, edzők, és a versenyzők klubjainak képviselői.

Gerendy Zoltán a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Holczhauser András a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára megköszönte a sportolóknak, hogy a 2021-es évben nagy számú versenyen részt vettek és mérték össze egymással tudásukat.

Az ünnepség a Testnevelési Egyetem Vitorlázás sportedző képzésén végzett hallgatók okleveleinek ünnepélyes átadásával kezdődőtt.

Ezt követte az 2021. Év vitorlázóinak kihirdetése és a vándorkupák átadása. A versenyengedélyes sportolók és az elnökség szavazatai alapján a hölgyeknél Érdi Mária, a férfiaknál pedig Berecz Zsombor lett az Év Vitorlázója.

Az Év Ifjúsági Vitorlázójának választották: Fehér Borókát és Tóth Attila – Borda Levente párost.

A World Sailing osztályban elért eredmények alapján az egyesületi ranglistán a Tihanyi Hajós Egylet, a nemzeti osztályban elért eredmények alapján pedig a Túravitorlás Sportklub lett az első helyezett.

A Dulin testvérek által alapított Dulin-díjat a tavalyi év legjobb serdülő optimistes versenyző Zarándy Martin István vehette át, míg a Majthényi Zsombor Vándordíj Fehér Boróka kezébe került. A legeredményesebb utánpótlás edzőnek járó Timár Péter Emlékdíjjal pedig Bakóczy Róbert és Szalontai Bence munkáját ismerték el.

Az MVSZ elnöksége a KPMG által felajánlott 500.000 Ft-os támogatást a 2021. évi ranglista eredményeik alapján, a támogatott ifjúsági osztályok ranglista győztesei között (OP, Laser 4.7, Radial, 29-es, 420-as) osztotta fel. A támogatási összeg nevezési díjak, versenyek és edzőtáborok egyéb költségeinek fedezésére fordítható.

Nemzetközi szinten is történelmi évet zárt a magyar vitorlássport. Nemcsak Berecz Zsombor olimpiai második helyezése és Érdi Mári, Vadnai Benjamin kiemelkedő eredményei, hanem számos más versenyen is kiemelkedően teljesítettek a magyar vitorlázók, mind a fiatalok, mind az idősebb sportolók. Összességében fantasztikus eredmények jöttek sorozatban a nemzetközi versenyekről, a sikersorozat 2022-ben is folytatódik.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Mi lesz az Év strandétele?

Az idei fő újdonság az, hogy külön díjazzák a strandbisztró és a strandbüfé kategóriát, így különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni, mivel

tovább olvasom »

Kultkikötő hat helyszínen

A Balaton legnagyobb szabadtéri színházi fesztiválján fellép mások mellett Mácsai Pál, Oláh Ibolya, Hobo, Dés László, Kiss Tibi, Pokorny Lia, Grecsó Krisztián, Szabó Győző, Rezes

tovább olvasom »

Elfújta a szél az algákat

Közölte, mióta a tó vizének hőmérséklete 20 Celsius fok fölé emelkedett, megjelentek a nyári időszakra jellemző kékalgák és fecskemoszatok. Június elejétől folyamatosan emelkedik a víz

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250