Véget ért a világbajnokság

Véget ért a 420-as világbajnokság Alsóörsön – a férfi/vegyes mezőnyben spanyol, a női mezőnyben francia, az U17-esben pedig német győzelem született. A legjobb hazai egység, Szűcs Benedek, Csizmazia Bence kettős tizenötödik lett a férfi/vegyes kategóriában.

Remek hangulatban telt tehát az alsóörsi 420-as világbajnokság zárónapja, annak ellenére is, hogy a 244 tagú mezőny először reggel hétkor szállt vízre, ám akkor nem tudtak futamot rendezni, mert elállt a szél. Dél körül újra kifutottak, és akkor már sikerrel jártak: a Férfi/Vegyes kategóriában három, a női és az U17-es kategóriában 2-2 futamot tartottak meg. Ezek végén pedig következhetett az ünneplés, derült ki a Balatoni Yacht Club által küldött beszámolóból.

A férfi/vegyes kategóriában a Fernando Flethes Anaya, Carlos Flethes Anaya kettős végzett az élen, és nem túl nagy meglepetésre a honfitársaik is beleerősítettek szombaton, úgyhogy a dobogón kizárólag spanyolok álltak a világbajnokság záróünnepségén.

A legjobb magyar a Szűcs Benedek, Csizmazia Bence kettős volt, amely a 11. helyről visszacsúszott ugyan a 15. helyre, ám így is boldogan nyilatkozott, hiszen az elsődleges célja az volt, hogy bekerüljön az Arany-csoportba, és nem csupán ezt sikerült elérni, hanem remek részeredmények is születtek: második és harmadik hely.

„Elég nehéz napunk volt szombaton: rá kellett jönnünk, hogy ez a nagy szél a külföldiekkel szemben mégsem nekünk kedvez, ennek megfelelően az első két futamban szép verést is kaptunk – mondta Szűcs Benedek. – A harmadik futamra sikerült előrébb jönnünk, és bár a végére nagyon elfáradtunk, azt mondom: megérte. Nagyon jó világbajnokságon vagyunk túl, amelyen bejutottunk az Arany-csoportba, és volt néhány kiemelkedő részeredményünk is. Ami talán még ennél is fontosabb: nagyon sokat tanultunk és a vitorlázás minden elemében fejlődtünk.”

A hölgyek mezőnyében a Solenza Mariani, Antea Mariani kettős várta az élről a zárónapot, amelyen egy hetedik és egy második helyet szerezve bebiztosította világbajnoki címét. A csuromvizes lányokkal madarat lehetett volna fogatni a hajóparkban – látszott, még titkon is csak alig remélték, hogy ők lesznek a világbajnokok a Balatonon.

Az U17-es kategóriában a német Severin Gericke, Xaver Schwarz páros fölényesen vezetett, az utolsó nap előtt, de ebben a sportágban sohasem lehet biztosra menni, így ők is végig koncentráltan versenyeztek, és végül a nyakukba akasztották az aranyérmet.

Balatoni Yacht Club által megrendezett 420-as világbajnokság szombaton este az alsóörsi Sirály Parkban megtartott díjkiosztó ceremóniával ért véget.

Eredmények.

420-AS VILÁGBAJNOKSÁG, ALSÓÖRS

Férfi/Vegyes. Világbajnok: Fernando Flethes Anaya, Carlos Flethes Anaya (Spanyolország) 51, 2. Sebastian Riquelme Beckmann, Miguel Perez Carbó (Spanyolország) 57, 3. Ian Clive Walker March, Finn Dicke (Spanyolország) 62, …15. Szűcs Benedek, Csizmazia Bence (Magyarország) 114.

Nők. Vb: Solenza Mariani, Antea Mariani (Franciaország) 29, 2. Maria Perello Mora, Marta Cardona Alcantara (Spanyolország) 39, 3. Beeke Segger, Siri Segger (Németország) 51, …53. Bakonyi Fanni, Andrik Adél (Magyarország) 153.

U17. Vb: Severin Gericke, Xaver Schwarz (Németország) 12, 2. Miguel Ángel Morales Hernandez, Alejandro Martín Corujo (Spanyolország) 29, 3. Valentina Steinlein, Lea Adolph (Németország) 29, …36. Vándor Botond, Tóth Lőrinc (Magyarország) 155.

Fotó: Facebook/Cserta Gábor

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Pisztráng és bor a tóparton

A mediterrán környezetben három napon át három színpadon váltották egymást a zenekarok, miközben a vendégek a Balaton-felvidék legjobb borait tesztelhették és a változatos módon elkészített

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250