Vasárnapig tart a világbajnokság Alsóörsön

Augusztus 13-ig, vasárnapig élvezhetjük a 420-as világbajnokság futamait Alsóörsön.

Mintegy 30 országból 244 páros érkezett az alsóörsi 420-as vébére.

– A 420-as osztály a világ vezető ifjúsági hajóosztálya, az egyik legsikeresebb utánpótlás-nevelő osztály, s az utóbbi időben még nagyobb jelentősége van, hiszen a trendek azt mutatják, az olimpián  a kétszemélyes osztályok felé mozdultak el. Ezért is hatalmas sportdiplomáciai siker, hogy megszereztük a rendezési jogot – mondta Ugron Gáspár, a szervező Balatoni Yacht Club elnöke.

Ugron Gáspár kiemelte, egyesületük a hazai utánpótlás-nevelés egyik legfontosabb bázisa, három osztályban (Optimist, Laser, 420) készíti fel vitorlázókat.  Emellett évente 5-6 jelentős vitorlásversenyt rendez.

– Alsóörs komoly vitorlás hagyományokkal rendelkezik: 1928-ban, az amszterdami olimpián dr. Mihálkovics János és vitéz Sebők Sándor képviselte a települést és az országot. Ennek már majdnem száz éve, de a vitorlázás azóta is meghatározó sportágunk, hiszen a község ideális helyszín erre a sportra – nyilatkozta Hebling Zsolt, a tóparti falu polgármestere. A Balatoni Yacht Clubbal évek óta remek partnerségben építjük a közösséget, így a világbajnokság szervezéséhez is minden segítséget megad az önkormányzat – a képviselőtestület egyhangúlag támogatta a rendezvényt, amely öregbíti Alsóörs hírnevét. A helyiek nevében is mondhatom, hogy nagyon készülünk a világbajnokságra, amely szervesen illeszkedik településünk alapításának 750. évfordulójára rendezett jubileumi rendezvénysorozatba.

A vébén legutóbb három futamot tartottak, ezek alapján kialakult az arany-, az ezüst- és a bronzcsoport mezőnye.  Ezzel egyértelműbb vált a versenyzők számára is, kik a közvetlen ellenfeleik, kikre kell jobban figyelni.

A Férfi/Vegyes mezőnyben a spanyol Jaime Ayarza Montenegro, Mariano Hernandez de Torres kettős áll az élen – az eddigi öt futamból háromban első helyen zárt. A magyarok közül a Szűcs Benedek, Csizmazia Bence kettős továbbra is remek formában van: az egyik hétfői futamon az előkelő második helyen ért célba, szerdán pedig behúzott egy harmadik és egy hetedik helyet, amivel az összetettben a 15. helyen áll. Ez azt jelenti, hogy első célját elérte: bejutott az aranycsoportba.

A nőknél továbbra is a Paula Laiseca Bueno, Isabel Laiseca Bueno spanyol testvérpár áll az élen, őket a franciák és a görögök üldözik, miután a szerdai óvástárgyalások után két honfitárs egység is hátrébb csúszott az összetettben.

Fotó: hunsail.hu/Cserta Gábor

 

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Pisztráng és bor a tóparton

A mediterrán környezetben három napon át három színpadon váltották egymást a zenekarok, miközben a vendégek a Balaton-felvidék legjobb borait tesztelhették és a változatos módon elkészített

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250