Vakáció a Bondoró Utcaszínház Fesztiválon - Balaton Televízió hírportál

Vakáció a Bondoró Utcaszínház Fesztiválon

A Bondoró Fesztiválon a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálja a kedvére valót. Így nemcsak a kicsik, de az egész család közösen szerezhet felejthetetlen nyárvégi élményeket a Balaton-felvidéken augusztus 28-30 között.

Hivatalosan is lezárult az iskolai tanév, kezdődhet a lusta reggelek, közös családi programok és gyermektáborok néhány hónapja. Itt a vakáció! Ezen felbuzdulva, szuper programokat és kikapcsolódási lehetőséget kínál a Bondoró Fesztivál, ahol a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálja a kedvére valót. Így nemcsak a kicsik, de az egész család közösen szerezhet felejthetetlen nyárvégi élményeket a Balaton-felvidéken. 

A Bondoró kimondottan az utcaszínház színes, vidám kavalkádját szeretné népszerűsíteni a családok körében, így a rendezvény több különböző műfaj repertoárját is felöleli: bábok, marionettek, gólyalábas produkciók, masír bandák, cirkuszi és újcirkuszi performanszok, könnyűzenei és gyermek koncertek, valamint kiállítások is láthatók a fesztiválon.

Az augusztus 28-án nyitó Bondoró Fesztivál idén 6 különböző programhelyszínen mutatja meg az utcaszínház izgalmas világát. A MeseKert névre keresztelt bábos programhelyszínen fellép majd a MárkusSzínház, a Szamárfül Projekt, valamint az Évkerék Társulat és Fabók Mancsi is. Lesz továbbá világító bábokat felvonultató Ledpuppets előadás és érkezik Vándormuzsikus, valamint a Dobronka Cirkusz is.

Ezen felül fellép majd a Bab Társulat, akik elhozzák a Bondoró Fenevadjait, világjáró marionettjeivel érkezik Sarkadi Bence, de helyet kapott a programban a Langaléta Garabonciások gólyalábas mutatványa, a Kámfor Bábszínház és Boka Gábor Színháza is. A fesztiválon porondra lép majd Papito az argentin bohóc, a Kajárpéci Vízirevü nevetőizmainkat próbára tevő utcaszínházi társulata, a Tűzmadarak cirkusz csoport, valamint a Mágustones masír banda és a program része a Kreatív Kráter Kör is. A Babra Műhelyben Boráros Milada mindhárom nap bábkészítő workshopokkal várja a kicsiket.

Szabó Balázs és zenekarának tagjai zenés mesemondó délutánt tartanak majd, de koncerttel készül a Veronaki zenekar és a Kultúrpart Társulat is. A Tintaló Cirkusz aprócska porondját is megcsodálhatják a gyerekek.

Mindeközben a család többi tagját hangulatos Bordűr (Bor- és Művészeti Páholy), valamint kis- és nagykoncertek sora várja a Bondoró Színpadon és a Torkolat Sörkertben.