Új tanyagondnoki buszt kaptak

Lesenceistvánd önkormányzata új falugondnoki kisbusszal gazdagodott, a járművet a napokban adták át hivatalosan rendeltetésének, miközben a korábbit elajándékozzák.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő az átadás során arról beszélt, hogy nagyon fontos, hogy a pályázati támogatással falugondnoki, vagy tanyagondnoki gépkocsit nyert települések előnyben részesültek, ha a korábbi gépkocsit felajánlották valamelyik határon kívüli, magyar lakta testvértelepülésnek. – A választó kerületemből Lesenceistvánd volt az egyedüli község, amely élt ezzel a lehetőséggel, köszönet a példa mutatásukért – mondta Fenyvesi Zoltán.

Az új, akadálymentesített tanyagondnoki gépkocsi kulcsait Bedőcs Veronika falugondnok vette át Tóth Csaba polgármestertől

Tóth Csaba polgármester elmondta, hogy a Magyar Falu Program pályázatán nyert tanyagondnoki mikrobusz elődjét, a korábban használt mikrobuszt az erdélyi testvértelepülésnek, Kézdiszentkeresztnek adják ingyen. – A megrendelést követően egy évvel sikerült csak átvennünk a gépjárművet a járvány miatt, de most átadhatom a kulcsát a tanyagondnoknak, Bedőcs Veronikának – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy immár öt éve működteti a tanyagondnoki szolgálatot a település, amelynek Veronika az első tanyagondnoka. A korábbi járművet négy évvel ezelőtt vonták be a szolgálatba, addig szociális feladat ellátáshoz használták. Tóth Csaba hozzátette, hogy a korábban használt gépkocsit odaajándékozzák az erdélyi testvértelepülésnek, Kézdiszentkeresztnek, annál is inkább, hiszen a községnek egyáltalán nincs hasonló gépkocsija.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2021 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!