Új partszakaszt nyitnának

Mindenki számára elérhetővé válik Balatonfüreden a Kisfaludy és az Eszterházy strand közötti partszakasz – számolt be a város fejlesztési terveiről elsőként a balatonfured.hu.

A terület nyolcezer négyzetméteres, és mintegy 200 millió forintos pályázati pénzből kezdődik meg a felújítása.

Ez azt jelenti, rendezik a zöld területet, kialakítanak egy új sétányt és a vízre helyeznek egy nagyjából 300 négyzetméteres, gigastéget is.

Az önkormányzat célja az, hogy ezeken a parti szakaszokon bárki számára elérhető legyen a Balaton és vigi lehessen sétálni a part mentén egészen a Vitorlás térig.

A város még tavaly vásárolta meg ezt a területet, a nyolcezer négyzetméter az egykori Brázay strandot, a Balatonfüredi Horgászegyesület volt “birtokát”, valamint az Eszterházy strand melletti részeket teszi ki.

Fontos tudni, hogy ide egy strandot is tervez az önkormányzat, amely a fizetős időszak- tehát nagyjából júniustól augusztus végéig – üzemel majd, minden más időpontban szabadon látogatható lesz.

 

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Kevesebb mint 100 nap a rajtig

Korábban hazánkban még sosem rendeztek ilyen nívós kerékpáros körversenyt. A Giro május 6-án rajtol, az első három szakaszt Magyarországon rendezik. Előbb Budapestről Visegrádra teker a

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250