Új lépcső épül a Szent György-hegyen

Tarts és biztonságos, fémszerkezetű lépcsősort építenek a Szent György-hegyre, mert az eddigi építmény már elöregedett és veszélyessé vált.

A Bakony-Balaton Geopark közösségi oldalán hozta nyilvánosságra, hogy megtörtént a Szent György-hegy ikonikus Bazaltorgonái alatti, a jelenleg rossz állapotú lépcsősor nyomvonalának geodéziai felmérése annak érdekében, hogy tartós és biztonságos, fém szerkezetű lépcsősorra cseréljék le a régit.

A veszprémi Földkép Bt. szakemberei a képen látható lézerszkennert is bevetették az igen tagolt felszín nagy pontosságú felméréséhez. A beruházás a Földtani örökségünk védelme és bemutatása a Bakony–Balaton Geoparkban megnevezésű uniós KEHOP projekt keretében valósul meg.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Berecz Zsombor Európa-bajnok

A portugáliai Vilamourában, az olimpiai Finn dingi osztály Európa-bajnokságának zárónapján már az utolsó előtti, kilencedik futamban elért ötödik hely elég volt Berecz Zsombornak, hogy a

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2021 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!