Új kerékpárút épült

Három kilométer hosszú, murvával borított, új kerékpárút épült Vörs és Sávoly között, amely a Balatont és a Drávát összekötő bringaút egy része lehet – írta meg a velo.hu.

A természeti környezetbe illő szakasz korábban járhatatlan volt, így most nagy örömmel vették birtokba a kerékpárosok. Az új úttól a turizmus élénkülését várják a szakemberek.

Az útvonal megnyitását a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda kezdeményezte még 2006-ban. A projektben részt vett a Magyar Kerékpáros Szövetség és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. A beruházást a “BalatonBike365” uniós program finanszírozta.

– Ez egy olyan program, amelynek a keretében körülbelül ezer kilométernyi kerékpározható útvonalat jelöltünk ki és tábláztunk ki a Balaton környezetében. Ennek az egyik szakaszán állunk most, amely valóban nem egy hagyományos aszfalt kerékpárút. De hát ebben a gyönyörű természeti környezetben nem is lenne szerencsés egy aszfaltút. Ez egy többrétegű, különböző méretű murvaszemekből épített út – hangsúlyozta Priczinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke.

Közel három kilométer az az útszakasz, amelyet felújítottak. Munkagéppel húsz centiméter mély sávot vágtak, amelybe először durvább, majd egyre finomabb murvaréteget terítettek. A munkálatokkal három hónap alatt végeztek a szakemberek. Az országúti versenykerékpár kivételével bármilyen biciklivel járható.

A Vörs és Sávoly közti rész teljes egészében tíz kilométert tesz ki. A korábban járhatatlan három kilométeres etapon kívül az útvonalon egy fahidat is teljes egészében felújítottak. Vörsön átadtak még egy kerékpáros pihenőt is, és egy illemhelyet is kialakítottak.

Fotó: velo.hu

 

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Kézilabdás Mikulás

Mivel az igazi Mikulás rendkívül elfoglalt, ezért három küldött adta át ajándékait. A kicsik kitörő örömmel fogadták a nagyszakállú követeit, a három magyar válogatott kézist:

tovább olvasom »

Egy cipősdoboznyi szeretet

A Balatonboglári Evangélikus Egyházközösség Balatonboglár várossal együttműködve ismét meghirdeti a “Cipősdoboz” akciót, amellyel a településen élő hátrányos helyzetű családoknak szeretne segítséget nyújtani. A cipősdobozba minden

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2021 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!