Szombaton Fehér Szalag - Balaton Televízió hírportál

Szombaton Fehér Szalag

Újabb nagyszabású vitorlás verseny helyszíne lesz a magyar tenger szombaton: a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj, amely egyben az Izsák Szabolcs Emlékverseny - Classic Round remek lehetőséget kínál a Kékszalagra való felkészülésre.

A Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Tihany-Balatonfüred távnak – a hagyományoknak megfelelően – szombaton reggel 9:00 órakor vágnak neki klasszikus hajóknak kiírt 23. Izsák Szabolcs Emlékversenyen, azaz a Classic Round résztvevői, míg a mezőny többi tagja 9:30 órakor hagyhatja el a rajtvonalat.

Már tavaly is népes mezőny mutatta meg tudását, akkor a versenyt a Litkey Farkas vezette PreVital katamarán nyerte. A klasszikus hajók között a Pomucz Tamás kormányozta Capella 70-es cirkáló szerezte meg az első helyet.

A koronavírus-járvány miatt továbbra sem lehetséges a helyszíni nevezés, mindent online kell intézni.

Mint azt a Magyar Vitorlás Szövetség hírül adta, a nevezésért ezúttal nem póló jár a résztvevőknek, hanem minden résztvevő egység egy nagyfelbontású „hajóra szóló” képet kap ajándékba a szervezőktől, melyet a verseny utáni héten, e-mailben juttat el a résztvevőknek.

Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség/Szántó Áron