Színházi fesztivál Szigligeten

Június 26-án a New York-i komédiával, a Centrál színház kultikus darabjával indul a Nyáresti színházi előadások a Szigliget Várudvarban – szabadtéri színházi fesztivál.

A Szigligeti Vár tövében, a Balaton felett épülő, közel ötszáz fős tribün valószínűleg az ország legszebb panorámáját nyújtó színházi lelátója lesz, az igazi színházi élményről pedig fővárosi és  dunántúli színházak népszerű darabjai gondoskodnak majd.

A Szigliget Várudvar különleges elhelyezkedésű színpadát a Centrál színház New York-i komédiája avatja fel június 26-án. A Centrál Színház közel másfél évtizede hódító előadásában Básti Juli, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter eleveníti meg Woody Allen önironikus gondolatait az életközepi válságról, kapcsolati krízisekről – a szereposztás, a szerző, a rendezés és a helyszín is fergeteges szórakozást ígér.

Szintén a férfi és a nő közötti viszonyokról szóló darabbal érkezik következő héten Kaposvárról a Csiky Gergely Színház: Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről zenés komédiájában a 60-as, 70-es évek legnagyobb slágerei is felcsendülnek.

A Kaposvári Csiky Gergely Színház másik rendkívül népszerű előadását is elhozza Szigligetre: Neil Simon Furcsa pár nagysikerű vígjátékát Olt Tamás állította színpadra

A programsorozatban a Soproni Petőfi Színház és a Zentai Magyar Kamaraszínház koprodukciója, az Ördögölő Józsiás is színpadra kerül – Tamási Áron tündérmeséje – Szarka Gyula eredeti zenéjével és dalaival – az angyali és démoni erők örök küzdelmét eleveníti meg.

A Játékszín két darabbal érkezik: Rejtő Jenő egyik legszórakoztatóbb  regényéből, a Szőke ciklonból  Szente Vajk készített színpadi adaptációt, valamint a Hatan pizsamában fergeteges vígjátékával, mely Gálvölgyi János rendezésében kerül színpadra.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Andrew Bergman komédiáját hozza el, a Társasjáték New Yorkban egyszerre tartalmas és kellemes, kacagtató élményt ígér.

NYÁRESTI SZÍNHÁZI ELŐADÁSOK A SZIGLIGET VÁRUDVARBAN

JÚNIUS 26., 20.30  New Yorki komédia – Centrál Színház

Esőnap: JÚNIUS 27., 20.30

JÚLIUS 2., 20.30 Tanulmány a nőkről – Csiky Gergely Színház Kaposvár 

JÚLIUS 3., 20.30 Tanulmány a nőkről – Csiky Gergely Színház Kaposvár 

Esőnap: JÚLIUS 4., 20.30

JÚLIUS 9., 20.30 Ördögölő Józsiás – Soproni Petőfi Színház

JÚLIUS 10., 20.30 Ördögölő Józsiás – Soproni Petőfi Színház

Esőnap: JÚLIUS 11., 20.30

JÚLIUS 23., 20.30 A szőke ciklon – Játékszín

JÚLIUS 30., 20.30 Furcsa pár  – Csiky Gergely Színház Kaposvár 

Esőnap: JÚLIUS 31., 20.30

AUGUSZTUS 6., 20.00 Hatan pizsamában – Játékszín 

Esőnap: AUGUSZTUS 8., 20.00

AUGUSZTUS 13., 20.00 Társasjáték New Yorkban – Kecskeméti Nemzeti Színház

AUGUSZTUS 14., 20.00 Társasjáték New Yorkban – Kecskeméti Nemzeti Színház

Esőnap: AUGUSZTUS 15., 20.00

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Mezítlábas futás

Az esemény különlegessége, hogy a meghirdetett távokat (500 / 1500 / 3000 méter) a térdig érő vízben és a parti homokban kijelölt pályán teljesíthetik a

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2021 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!