Második alkalommal tart szezonnyitó programot a Megfőzzük Almádit Egyesület. Ezúttal június 6-án rendezik meg az eseményt.
A tradíció szerint idén is megszavazhatták a helyiek Balatonalmádi ínyenceit, milyen alapanyagokból készítsék el a résztvevő szakácsok, séfek, vendéglátósok az idénnyitó ételeit. Az idei győztesek: a málna, a kecskesajt, a kovászos uborka, valamint a süllőpofa.
Készül majd málnás és uborkás kávé, málnás limonádé. Kapható lesz málnás pálinka, bor- és málnás-kecskesajtos sütemény.
Az egyik helyi cukrász málnás-mangós choux-t készít az ünnepi alkalomra.
Az egyik étteremben málna krémleves rebarbara habbal, valamint süllőpofa sörtésztában édes burgonyával, mediterrán salátával várják a vendégeket. Másutt hideg kovászos uborka leves, füstölt sonkával és tökmagolajjal,
vaslapon sült kecskesajt, körtével és körömvirágos paradicsom lekvárral, salátával, rántott pankó pacal, ropogós salátával és ötfűszeres málnával lesz a menü.
Izgalmasan hangzik és biztos finom lesz a kovászos uborka krémleves kaporral és kölesgombóccal, a cukkinifőzelék kovászos uborkával, smokerben sült, dahllal töltött kápia paprikával, és a kókuszos málnakrémmel töltött keksztekercs, céklás málnahabbal.
A különböző helyszínek között az ínyencek lovasfogattal közlekedhetnek majd június 6-án.