Szaktantermet avattak - Balaton Televízió hírportál

Szaktantermet avattak

A szigligeti iskolában összefogással sikerült felszerelni bútorokkal és hangszerekkel a művészeti szaktantermet, amelyet Gerzson Pál festőművészről neveztek el.

Benkő Katalin igazgató köszöntőjében elmondta, hogy a szülői és egyéb támogatásokhoz eddig is sok bútorhoz és eszközhöz juttatták az intézményt. Most is számíthattak a jó szándékú emberek segítségére.

A művészeti szaktantermet tíz támogató segítségével szerelték fel. Az összességében 1,6 millió forintos értéket képviselő eszközök között 13 tanuló asztal, 26 szék, egy tanári szék, két tanári szekrény, tíz összecsukható szék, továbbá különleges ritmushangszerek vannak. Mivel a diákok egyre inkább érdeklődnek a művészetek, köztük a zene iránt, mostantól Gerzson Pál nevét viseli a szaktanterem.

Az ünnepségen Csermák Éva hegedűművész közreműködött, a diákok szavaltak és az új, az agy sokféle területét is fejlesztő csöveken, ritmus hangszereken különleges adtak koncertet Dér Krisztina tanító felkészítése mellett.

A vendégeknek a festő két lánya mutatott be egy filmet az ötven évvel ezelőtt a településre költözött Gerzson Pál életéről és alkotásairól. A szaktanterem felszerelését, berendezését Éva Butora-Szebellédy, Demeter Éva és családja, Haymoz Gerzson Katalin és családja, Halmágyi Ákos, Hans-Dieter Werner, Káli Magdolna, Lovász Imre és családja, Nánási Sándor és családja, Nemecz Gábor, Nemecz-Novák Zsuzsanna, Papp Gergely és családja, valamint Szántai Attiláné támogatta.