Síppal, dobbal, nádi hegedűvel - Balaton Televízió hírportál

Síppal, dobbal, nádi hegedűvel

Az Ovimuzsika zenei együttes az egész Dunántúlt bejárta, hogy a magyar népzenére egyedülálló módon támaszkodva megismertesse azt az óvodás korú gyerekekkel.

Az együttesben Rábaköri Rita, Tóth-Rompos Patrícia, Tóth Péter zenetanárok a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával játszottak több óvodában és művelődési házban a gyerekeknek és szüleiknek. Amint azt az együttest létrehozó ötletgazdától, Tóth-Rompos Patríciától megtudtuk, az Ovimuzsika egyedülálló módon támaszkodik a magyar népzenére. Célul tűzték ki a magyar népzene hirdetését, megismertetését.

Rábaköri Rita, Tóth-Rompos Patrícia és Tóth Péter Ovimuzsika együttese Tapolcán is nagy sikert aratott

– Egyedi hangszerelés mellett, élő zenei hangszer játékkal várjuk az óvodás és kisiskolás korú gyerekeket, de szüleikkel együtt. Hiszen azt szeretnénk, ha együtt énekelne a család. Fontos a közös élményszerzés, összehozza a családot. Az együttes játék erősebbé teszi a családi kapcsolatokat. A koncertek alatt interaktív játékra hívunk mindenkit, hiszen itt a gyerekeke nem csak ülnek és hallgatnak, hanem játszanak, énekelnek tapsolnak. Amellett egy-egy alkalom komplett hangszer ismertetés is, a foglalkozások során olyan hangszereken is játszunk, amelyeket sok esetben a szülők sem ismernek. Ütős hangszereket, furulya hangszer családot vonultatunk fel, bemutatjuk a gitárt, a hegedűt, a marimbát, a vibrafont és a harangjáték szintén szerepet kap sok effekt hangszer mellett – mondta Patrícia.