Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2024. július 24., szerda

SIKEREK ÉS BAJNOKI CÍMEK

Nagyszerű idényt zárt a Nemzeti Kézilabda Akadémia 2024-ben.

Nagyszerű idényt zárt a Nemzeti Kézilabda Akadémia 2024-ben. A férfi NB I-es csapat a NEKA történetében először bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe, ahol bravúros teljesítménnyel bronzérmet szerzett. Sótonyi László együttese ráadásul, bár a 13. helyen végzett az NB I-ben, a feljutó Békés visszalépése miatt maradhatott az élvonalban. A NEKA női együttese az NB I/B helyett az NB I-ben indulhatott. Bakó Botond a mezőny legfiatalabb keretét vezette, amely erőn felül teljesítve 13 ponttal a 13. lett.

Idén három csapatunk jutott be a korosztályos rájátszásokba, az U17-es lányok címvédőként lettek ismét bajnokok, a serdülő fiúk szépen csillogó bronzérmet nyertek, míg az U19-es gárda szintén bronzérmet ünnepelhetett. A férfi megyei bajnokságot is a NEKA nyerte, az akadémia így két arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel koronázta meg az idényt.
Az olimpiára kijutó felnőtt férfi válogatottban három, a női nemzeti csapatban négy korábbi játékosunk szerepelt, az NB I-es kluboknál és a korosztályos válogatottaknál is több NEKA-játékosra számítanak. Több kézilabdázónk folytatja pályafutását az élvonalban itthon vagy külföldön.
Számos rendezvényünk is komoly érdeklődés mellett zajlott le, elismert előadók vettek részt a Sport és Innováció Konferencián és a KMK szakmai napokon, emellett az akadémiai központi kiválasztó rendszer is nagy siker volt. Idén a két nyári tábor mellett sikeres téli tábort is szerveztünk.
A NEKA Klub budapesti rendezvényén partnereink és támogatóink vettek részt, idén együttműködési megállapodást kötöttünk több nagy múltú céggel, többek között a K&H Bankkal és a Graboplasttal.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Szólj hozzá!