Saját járata lesz Akalinak

A nyári szezonra Balatonakalinak is lesz menetrendi hajójárata, amelyet pár éve beszüntetett a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) – közölte a település polgármestere.

Koncz Imre (független) emlékeztett, hogy a Balatonakalit érintő menetrendi hajózást annak gazdaságtalanságára hivatkozva szüntette be a Bahart, majd a település közforgalmú kikötőjét is el kívánta adni. Végül sikerült megállapodni az állami többségi tulajdonú céggel, amely 25 évre használatba adta a kikötőt a helyi önkormányzatnak.
A polgármester elmondta, a hajózás beindításáért az északi parti település a Beachboat Kft.-vel kötött szerződést, amelyet két magyar vállalkozó alapított. Ennek értelmében nyár végéig minden péntektől vasárnapig rendszeres mentrendi hajók indulnak Balatonakaliból a túlsó partra, Balatonszemesre, összehangolva a Bahart menetrendjével.
A Beachboat Kft. a célra megvásárolta és némileg átalakította a Bahart Arács nevű, 70 utas befogadására alkalmas, büfét is működtető hajóját, amely csütörtöktől vasárnapig strandhajóként és sétahajóként is funkcionál, a helyi kikötőből indulva. A település önkormányzata egymillió forinttal támogatta a hajózás beindítását, amiért cserébe a helyi lakosok ingyen utazhatnak a menetrendi járatokon.
“Kemény munkával tudtuk elérni, hogy Balatonakali ismét aktív részese lehessen a balatoni közforgalmi hajózásnak” – fogalmazott Koncz Imre. Hozzátette, kihívás egy kis önkormányzat számára, hogy leamortizálódott, korábban ingyen használt kikötője működtetését és fejlesztését is meg kell oldania.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Mi lesz az Év strandétele?

Az idei fő újdonság az, hogy külön díjazzák a strandbisztró és a strandbüfé kategóriát, így különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni, mivel

tovább olvasom »

Kultkikötő hat helyszínen

A Balaton legnagyobb szabadtéri színházi fesztiválján fellép mások mellett Mácsai Pál, Oláh Ibolya, Hobo, Dés László, Kiss Tibi, Pokorny Lia, Grecsó Krisztián, Szabó Győző, Rezes

tovább olvasom »

Elfújta a szél az algákat

Közölte, mióta a tó vizének hőmérséklete 20 Celsius fok fölé emelkedett, megjelentek a nyári időszakra jellemző kékalgák és fecskemoszatok. Június elejétől folyamatosan emelkedik a víz

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250