Rügypattintás Enyingen - Balaton Televízió hírportál

Rügypattintás Enyingen

Rekordszámú résztvevő volt az Rügypattintó Futás és Sportnapon. Az eseményt a Magyar Rendészeti Sportszövetség és Dely Zsolt szervezte. A „Mozgásban az erő” egészségfejlesztés célú szabadidősport program negyedik rendezvényének Enying városa adott otthont.

Az evezőpadokat, airsoft fegyvereket, a kettlebellt és a TRX-et is kipróbálhatták, akik ellátogattak az enyingi Úsztató Horgásztóhoz a múlt hétvégén.
Összesen több mint tíz sportágat és eszközt mutattak be szakemberek segítségével a látogatóknak, ezen kívül egészségügyi szűrésen is bárki részt vehetett. Volt vérnyomásmérés és életmódtanácsadás is. A sportnap mellett Rügypattintó néven futóversenyt is rendeztek. Itt 1200 méteren, 5, 10 és 21 kilométeres távokon indulhattak a nevezők.
A futóverseny után pedig a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya és Közrendvédelmi Osztálya tartott foglalkozást. A rendőrök KRESZ tanácsadás mellett ingyenesen regisztrálták a biciklivel érkezők kerékpárjait az országos Bike-Safe programban.
A rendőrség sátra mellett érzékenyítő pályán a kerekesszékkel való közlekedést is ki lehetett próbálni. A Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesülete dolgozói és gondozottjainak közreműködésével.
A Mozgásban az erő projekt célja ilyen sportprogramokkal hozzájárulni a lakosság élethosszig tartó, rendszeres testmozgásra ösztönzése, a társadalom egészségi állapotának javítása, a rendvédelmi szervek társadalmi elfogadottságának növelése. Az egész napos programon közel 800-an vettek részt.