Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2024. július 24., szerda

Programok késő őszig

A gyulakeszi Csigó malom Csigó Art Pont összművészeti rendezvénysorozata nyár elejétől ősz végéig Kölcsönhatások, művészetek találkozása keresztül Európán címmel várja az érdeklődőket, két esemény kivételével a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt, a VEB 2023 Kultháló Program keretében szervezik az eseményeket.

 

Június 15-én a rendezvénysorozat megnyitóját követően kortárs csoportos nemzetközi kiállítást nyit meg Török Judit, az Észak-olaszországi Villa Biener Arte contemporanea művészeti galéria és nemzetközi művésztelep tulajdonosa, művészeti igazgatója. Azt követően Rost Andrea ad koncertet. Másnap előadáson, beszélgetésen találkozhat a közönség az alkotókkal és mindenki megismerheti a művésztelepet. 

 

Július elsején Illés Eszter fuvolaművész, Miksch Adrienn operaénekes és Fejes Krisztina zongoraművész ad koncertet. Július nyolcadikán Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos lép fel a és megzenésített Kányádi versek előadásával a Csigó Malom Kulturális és Művészeti Központ Alapítvány saját programja keretében, július 14-én pódiumbeszélgetés és koncert lesz Zoboki Gábor építésszel és Prunyi Ilona zongoraművésszel. Július 20-án és másnap workshopra várja az érdeklődőket növendékeivel Csermák Éva hegedűművész. Éva koncertet ad július 22-én is Rohmann Ditta gordonkaművésszel és Németh András zongoraművésszel, valamint növendékeikkel is. Július 28-án a Csigó Malom Kulturális és Művészeti Központ Alapítvány saját programja keretében Dés László lesz a vendég, augusztus negyedikén Jávorkai Sándor hegedűművész és Jávorkai Ádám gordonkaművész Molnár Levente operaénekessel érkezik. Augusztus 12-én Kertesi Ingrid operaénekes növendékeivel és Kéry Tamás zongoraművésszel ad koncertet. Augusztus 26-án az Eger-víz Nap keretében Boros Misi zongoraművész játszik, szeptember másodikán Rákász Gergely orgonaművészt köszöntheti a közönség. Freund Tamás neurobiológus szeptember nyolcadikán tart előadást. A programok keretében szeptemberben és októberben Nyitott műtermek nemzetközi kitekintéssel címmel műterem látogatás sorozatot szerveznek a júniusban nyíló kiállítás résztvevőinél, öt Balaton-felvidéki alkotónál. Többek között Gábor Áron festőművész és G. Heller Zsuzsa szobrász-keramikus művész, T. Szabó László képzőművész mutatkozik be. A malom önálló programja lesz még egy interaktív jelmezbemutató Tordai Hajnal jelmeztervező alkotásaiból.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Szólj hozzá!