Pontyot és süllőt telepítettek - Balaton Televízió hírportál

Pontyot és süllőt telepítettek

Feloldotta a ponty fajlagos tilalmi idejét a Somogy Megyei Kormányhivatal, így májusban is megtartható a horogra akadt ponty a Balatonon. Nem vonatkozik a feloldás a Keleti-Bozót-csatornára, a Nyugati-övcsatornára és a Kis-Balatonra.

A Balatoni Halgazdálkodási NP Zrt. idén is megkérte a Somogy Megyei Kormányhivataltól a ponty fajlagos tilalmi ideje alóli felmentést, melyre megérkezett a pozitív válasz.

A BHNP Zrt. honlapján arra hívja fel a horgászok figyelmét, hogy a Balatoni Horgászrend 7. pontja értelmében április 15. és június 15. között a Keleti-Bozót-csatornán a Bambi hídtól és a Nyugati-övcsatornán a Kéthelyi hídtól délre eső szakaszon (beleértve a Cigány-, a Sári- és a Határ-külvíz-csatornákat is) általános horgászati tilalom van érvényben. Az említett szakaszokon a halgazdálkodási vízterületen és annak partján halfogásra alkalmas eszközzel tartózkodni TILOS! Az említett hidak és a két vízfolyás balatoni torkolata közé eső szakaszokon a fenti időszakban szabad horgászni, de pontyot és harcsát megtartani tilos!

850 kilogramm süllő került a tóba

A korábbi évekhez hasonlóan a pontytilalom él a Kis-Balatonon is, itt az országosan elrendelt törvényi szabályozásnak megfelelően május 2. és május 31. között tilos megtartani a horogra akadó pontyokat.

Mindeközben a társaság 1150 kilogramm háromnyaras pontyot telepített Zamárdiban, valamint két helyszínen összesen 850 kilogramm egy-és kétnyaras süllő is bekerült a tóba.

A jelzett mennyiséget egyenlő arányban elosztva telepítették a Balatonba Siófokon, az Arany-parton a Kilián György utcánál, valamint Balatonkenesén a helyi horgász egyesület kikötőjében.

Forrás: BHNP Zrt.