Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2025. szeptember 5., péntek

Piknikre készült ételek

Ha arra is fordítunk egy kis figyelmet, hogy az elemózsiás tárolókba ne csak a megszokott szendvicsek kerüljenek egy kis gyümölccsel, hanem tudjunk valami újat is kínálni a famíliának, higgyék el, hogy az őszinte hála nem marad el – például visszafelé biztosan nem nekünk kell cipelni a kosarat, bár az már a könnyebbik út, hisz az ételt már mindenki maga viszi. A pocakban.

Pár alapanyag felhasználásával, komplett menüt állíthatunk össze, ami amellett, hogy egészséges, még ízletes is.

A haltól sem kell tartózkodni, ha azt a kirándulás előtti órákban sütjük ki, és elsőként fogyasztjuk el. A tojás is jól szállítható, pláne krém formájában, itt csak az előzetes hűtésről kell gondoskodni.

 Jöjjön akkor két piknik étel, ami pillanatok alatt elkészülhet, és a helyszínen csak kenyérre kell kenni, vagy megtölteni a tortilla lepényeket.

Zeller száras tojáskrém

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4-5 szál halványító zeller
  • só, bors
  • 1 ek vaj
  • snidling, vagy petrezselyem zöld
  • + opcionálisan: kecskesajt, vagy rockfort sajt

A tojásokat megfőzzük, majd a kis lyukú reszelőn lereszeljük.

Hozzáadjuk a vajat, hogy jó krémes legyen, sózzuk, borsozzuk (esetleg tehetünk bele egy kevés mustárt is, de vigyázzunk, nehogy uralkodó íze legyen a krémben).

A zeller szárakat sós vízben megfőzzük, összeturmixoljuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Mikor már hideg a zellerpüré, hozzáadjuk a tojáskrémhez, vágunk hozzá snidlinget, vagy petrezselyemzöldet és összeállítjuk a krémet.

Jót tesz neki két óra pihenés a hűtőszekrényben, pirítóssal isteni.

Ha tovább szeretnénk gazdagítani tehetünk hozzá sajtot is, de ilyenkor vigyázzunk a mértékre, egy adagba 5 dkg-nál többet ne tegyünk.

Halas taco

Hozzávalók:

  • 4 db tortilla lepény
  • kb 50 dkg pontyfilé
  • 1 citrom vagy lime
  • 15 dkg vöröskáposzta/fehérkáposzta/sárgarépa reszelve
  • 2 dl görög joghurt
  • 2 ek liszt
  • só,bors
  • fűszerpaprika
  • 1 db avokádo
  • pici olaj a sütéshez

A pontyfilét falatnyi darabokra vágom, majd liszt, paprika, só, bors keverékében megforgatom, és forró olajon hirtelen kisütöm.

A káposztákat és a répát lereszelem, majd sózom, borsozom, hozzáadom fél citrom levét, és elkeverem a görög joghurttal. Pár percig állni hagyom.

A tortilla lapokat megtöltöm a káposzta salátával, teszek hozzá kb 4-5 db hal darabot, vágok rá vékony szelet avokádó darabokat, meglocsolom még citrom/lime lével és szalvétába csomagolva kínálom.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250