Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2025. június 28., szombat

Összehozta a helyieket

Uzsán 250 kilós malacot vágtak le, hogy hurka, kolbász, pecsenye, húsos káposzta, töpörtyű készüljön az esti közös vacsorára.

 

Az igazi békebeli falusi disznóvágás összefogta a falu közösségét, a közelmúltban átadott fedett közösségi tér pedig bebizonyította létjogosultságát. A munkálatokat Márkus Ferenc szakács vezényelte, az ő receptje alapján fűszerezték a kolbászt. Közben reggelire bundás kenyeret, fokhagymás tokaszalonnát, sült vért kínáltak mindenkinek. Fogyott mellé a forralt bor és a pálinka is.

A sonkát a sós pácba tették, majd a füstre került, azt később teszik a közös asztalra egy falusi ünnepségen.

 

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

20 éves a Kultkikötő!

A balatoni nyarak egyik legfontosabb kulturális helyszíne immár két évtizede hozza közelebb a művészetet a közönséghez. A Kultkikötő jubileumi programsorozata négy helyszínen – Földváron, Szárszón,

tovább olvasom »

Szólj hozzá!