Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2024. április 25., csütörtök

Összehozta a falu népét

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a nyaralósok is leutaztak a faluba, hogy mulassanak egész nap. Kora reggel a művelődési ház udvarán vágták le a 220 kilós disznót, majd reggelire  több, mint 170 adag sült vér és máj csillapította az éhséget. Napközben Czirók Lajos hentes és mészáros diktálta az iramot, de bőven akadt segítsége a helyiek, nyaralósok közül. A civil egyesületek tagjai mind aktívan részt vettek a munkában és a versenyben. Idén a tavalyinál is több, 17 csapat jelentkezett, hogy a rendelkezésre álló húsból a legfinomabb kolbászokat készítsék el. A nyaraló tulajdonosok mellett és a lengyelországi testvértelepülés küldöttei sem maradtak ki a versenyből, a település csehországi barátai jóféle sörrel járultak hozzá a nap sikeréhez. Nevezési díjként fogópálinkával érkeztek mindannyian, megalapozva a hangulatot.

http:////www.youtube.com/watch?v=l2Lti6IUv6Q&feature=youtu.be

A zsűri véleménye szerint egy kivétellel remek kolbászok készültek, igaz, néhányba nem oda való fűszer is került. estig a disznó minden egyes porcikáját felhasználták, hogy aztán majd együtt még aznap elfogyasszák. Készült töpörtyű is, de a füstre nem tettek fére semmit. Napközben a Batsányi Táncegyüttes, valamint Jolly és Suzy szórakoztatta a résztvevőket.

Vacsorára orjaleves, toros káposzta, véres és májas, hurka, valamint sült kolbász került az asztalra, mintegy kétszázötven adagnyi. Az egyes fogások között a hangulatot a badacsonytomaji Ezüst Kűkapu Néptáncegyüttes és a helyi Jégmadár  nyugdíjas klub fellépése fokozta az esti mulatságra is hangolva egyben.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Felül kell vizsgálni a nádgazdálkodást

Az OVF tájékoztatása szerint a Balatont kezelő Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság költségvetésében a korábbi évekhez hasonlóan, bruttó 3 millió forintot tudtak elkülöníteni nádaratásra, amit pályázat útján vállalkozókkal

tovább olvasom »

Szólj hozzá!