Online térben a Múzeumok éjszakája - Balaton Televízió hírportál

Online térben a Múzeumok éjszakája

Az idei Múzeumok Éjszakáját június 27-én rendezik meg, ám ezúttal a koronavírus-járvány miatt nem a megszokott módon, hanem a legtöbb helyen virtuálisan, online térben vehetünk részt a programokon.

Az Online Múzeumok Éjszakája ezúttal egy virtuális sétára visz, amely során az ezernyi csodát rejtő közgyűjteményeink egy részét járhatjuk végig. Ráadásul egy játékos kvízt is szerveznek hozzá, és a legtöbb helyest választ adók értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

Az idei online Múzeumok éjszakája során több mint száz hazai intézmény anyagai és terei tűnnek fel valamilyen formában a virtuális térben. Ezzel is arra igyekeznek sarkallni a nagyközönséget, hogy bár ezen a nyáron nem mehetnek éjszaka a múzeumokba, a járványügyi korlátozások feloldásának köszönhetően napközben ismét bármikor meglátogathatják közgyűjteményeinket.

Balatonfüreden mindemellett számos hagyományos programot is megtartanak. Az események folyama délelőtt 10 órától veszi kezdetét

A Vaszary Villában többek között óriás társasjátékot szerveznek, de online tárlatvezetés is szerepel a programban. Az este, 21 órától Flamisch Péter, majd az Űrlénykirály ad koncertet, 22 órától pedig filmvetítést tartanak a Vaszary Kávézóban.

A Reformkori városrészben kellemes sétát tehetünk dr. Fülöp Lajos vezetésével.

A Jókai Emlékházban 17 órától, a Zsidó Kiválóságok Házában 20 órától szerveznek tárlatvezetést és előadást. A Városi Helytörténeti Gyűjteményben P. Miklós Tamással, a gyűjtemény vezetőjével lehet beszélgetni 16 órától.