Sáskán a tűzoltók idei, immár ötödik megyei Szent Flórián bor és forraltbor főző versenyén a tavalyi néggyel szemben nyolc csapat nevezett, köztük ábrahámhegyi és badacsonytomaji indulók is megmérettek.
Az csapatokat még a viharos szél sem rettentette el, a szervezők pedig sátrat állítottak mindannyiuk feje fölé.
A Zalahalápi tűzoltók saját Othellojukból és vegyes fehér borukból főztek, a szívüket is beleadva, ahogy mondták. A sáskai lánglovagok teát is főztek és rozéval indultak a versenyen, a nyirádiak helyi Othellot áldoztak be jó nagy kondérral a cél érdekében. A badacsonytomaji tűzoltók kis bográcsuk mellett vallották, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg. Az alsópáhokiak évek óta jó kapcsolatot ápolnak a sáskaiakkal, a távolság sem riasztja el őket. Zala megyét képviselve indultak idén is, Cserszegi kékfrakossal és a klasszikus fűszerezésre voksolva. A monostorapáti önkéntesek a dobogós helyekre hajtottak a mosógép dobból eszkábált tűzhelyen, Illésék olasz rizlingjét indította a versenyen. Az ábrahámhegyi tűzoltók rozéval indultak és saját ízlésük szerint fűszereztek, de a rumot sem sajnálták a bográcsból.
Igaz Sándor, a megyei Tűzoltó Szövetség elnöke köszöntőjében méltányolta, hogy még Zala megyéből is érkezett csapat a versenyre. Mint mondta, minden év végén jó egy kicsit megállni és elbeszélgetni arról, hogy mi minden történt az elmúlt időszakban és mit terveznek a következő évre. Horváth Bence polgármester bemutatta a zsűri tagjait és elmondta, hogy ezúttal is külön bírálják az alapanyagul szolgáló nyers borokat, valamint a kész forralt borokat. A versenyt a Zalahaláp-sáskai önkéntes tűzoltó egyesületből minden évben a sáskai tagok rendezik. A helyi önkormányzattól száz ezer forint támogatást kapnak erre és a nyári versenyeken való indulásra, a technikai eszközök beszerzésére.