Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2024. április 24., szerda

Nyár = jegeskávé

És ha bárki azt hiszi, hogy a jegeskávé annyiból áll, hogy megvárjuk, míg a kávé kihűl, hát az akkor nagyon messze áll az igazságtól!

Mert kérem, a jegeskávé számtalan féle lehet!

Ha időm engedi, mindig kipróbálok valami új receptúrát és nagy lelkesedések közepette próbálom kínálni a családomnak…akkor is ha köszönik szépen, de nem kérnek! Sem a lelkesedésemből, sem a kávémból.

Na jó, volt egy-két melléfogásom, de az teljesen betudható volt a tapasztalatlanságomnak és bedőltem mindenféle lehetséges kombónak.

De ma már bizton állíthatom, hogy TÉNYLEG remek jegeskávékat tudok kreálni.

Mert miért is jó a kávé, ha jeges, meg ízesített is?!

A frissítést szolgáltatja a koffein, üdít, mert hideg, illetve élvezet minden korty, mert mindig van valami plusz adalékanyag, amitől izgalmassá tud válni.

Ez a jegeskávé!

És, hogy mivel lehet ízesíteni?

Nekem az idén két nagy kedvencem van, az egyik a levendulaszörp, a másik a banán!

Sokan csodálkozhatnak, hogy hogy kerül a kávéba a levendulaszörp, de csak addig, amíg meg nem kóstolják!

Persze a lila korszakom még mindig tart, talán ennek tudható be a rajongásom, de higgyék, hogy lehet ez is finom.

A banánost pedig szerintem nem is kell magyarázni, ha pediglen nem tehéntejjel, hanem kókusztejjel készítjük el a banános jegeskávét, akkor akár a mennybe is emelhet ez az ital.

 

Levendulás jegeskávé

Hozzávalók:

 

  • 1,5 dl frissen főzött kávé
  • 1 dl. kókusztej (vagy ha nem szeretjük, akkor tehéntej, vagy más, növényi alapú tej)
  • 3-4 ek. levendulaszörp
  • egy marék jégkocka

Elkészítés:

 

A kávéhoz hozzáadom a levendulaszörpöt (ami ugyebár sziruposan édes, tehát további édesítést nem is igényel), majd jön a jégkocka. Ez után jöhet a kókusztejes csorgatás! ha elég ügyesek vagyunk, akkor csodásan elválik egymástól a két alkotóelem.

 

Banános jegeskávé

Hozzávalók

  • fél banán
  • 1,5 dl. frissen főzött kávé
  • 1 dl. tej (bármilyen: növényi, állati)
  • egy marék tej
  • opcionális: vanília fagyi, tejszínhab

Elkészítés:

A banánt és a tejes összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a kávét.

Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a jégkockát.

Egy gombóc fagyival tovább fokozhatjuk az élvezetet….


/Madarász Ildikó/

 

 

 

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Felül kell vizsgálni a nádgazdálkodást

Az OVF tájékoztatása szerint a Balatont kezelő Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság költségvetésében a korábbi évekhez hasonlóan, bruttó 3 millió forintot tudtak elkülöníteni nádaratásra, amit pályázat útján vállalkozókkal

tovább olvasom »

Szólj hozzá!