És ha bárki azt hiszi, hogy a jegeskávé annyiból áll, hogy megvárjuk, míg a kávé kihűl, hát az akkor nagyon messze áll az igazságtól!
Mert kérem, a jegeskávé számtalan féle lehet!
Ha időm engedi, mindig kipróbálok valami új receptúrát és nagy lelkesedések közepette próbálom kínálni a családomnak…akkor is ha köszönik szépen, de nem kérnek! Sem a lelkesedésemből, sem a kávémból.
Na jó, volt egy-két melléfogásom, de az teljesen betudható volt a tapasztalatlanságomnak és bedőltem mindenféle lehetséges kombónak.
De ma már bizton állíthatom, hogy TÉNYLEG remek jegeskávékat tudok kreálni.
Mert miért is jó a kávé, ha jeges, meg ízesített is?!
A frissítést szolgáltatja a koffein, üdít, mert hideg, illetve élvezet minden korty, mert mindig van valami plusz adalékanyag, amitől izgalmassá tud válni.
Ez a jegeskávé!
És, hogy mivel lehet ízesíteni?
Nekem az idén két nagy kedvencem van, az egyik a levendulaszörp, a másik a banán!
Sokan csodálkozhatnak, hogy hogy kerül a kávéba a levendulaszörp, de csak addig, amíg meg nem kóstolják!
Persze a lila korszakom még mindig tart, talán ennek tudható be a rajongásom, de higgyék, hogy lehet ez is finom.
A banánost pedig szerintem nem is kell magyarázni, ha pediglen nem tehéntejjel, hanem kókusztejjel készítjük el a banános jegeskávét, akkor akár a mennybe is emelhet ez az ital.
Levendulás jegeskávé
Hozzávalók:
- 1,5 dl frissen főzött kávé
- 1 dl. kókusztej (vagy ha nem szeretjük, akkor tehéntej, vagy más, növényi alapú tej)
- 3-4 ek. levendulaszörp
- egy marék jégkocka
Elkészítés:
A kávéhoz hozzáadom a levendulaszörpöt (ami ugyebár sziruposan édes, tehát további édesítést nem is igényel), majd jön a jégkocka. Ez után jöhet a kókusztejes csorgatás! ha elég ügyesek vagyunk, akkor csodásan elválik egymástól a két alkotóelem.
Banános jegeskávé
Hozzávalók
- fél banán
- 1,5 dl. frissen főzött kávé
- 1 dl. tej (bármilyen: növényi, állati)
- egy marék tej
- opcionális: vanília fagyi, tejszínhab
Elkészítés:
A banánt és a tejes összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a kávét.
Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a jégkockát.
Egy gombóc fagyival tovább fokozhatjuk az élvezetet….
/Madarász Ildikó/