Neves díjátadót tartanak Balatonfüreden - Balaton Televízió hírportál

Neves díjátadót tartanak Balatonfüreden

Balatonfüred adhat otthont jövőre az Entente Florale Europe nemzetközi környezetszépítő verseny díjátadó ünnepségének.

Hári Lenke, Balatonfüred alpolgármestere négy fős delegációt vezetett az osztrák Haus im Ennstalba, ahol a magyar város felkérést kapott a jövő évi Entente Florale Europe díjátadójának lebonyolítására.

Az Entente Florale Europe egy város-, környezetszépítő, kertészeti verseny az európai településeknek, amelyek nagyváros, kisváros és falu kategóriában versenyezhetnek. A rangos viadal 12 ország, 25 ezer települését érinti, de a döntőbe évről évre csak a legjobb 24 résztvevő kerülhet be, minden tagországból egy város és egy falu. Magyarország 1990-ben csatlakozott a mozgalomhoz.

Ausztriában Balatonfüred átvette a stafétát Haus im Ennstaltól, mert a verseny zsűrije kiemelkedőnek találta Balatonfüred évek óta tartó környezetszépítési törekvéseit.  A grémium elismerően nyilatkozott a város zöld és virágos területeinek kialakításáról, a parkok, fasorok állapotáról, azok gondozottságáról, a virágágyakban alkalmazott növények sokféleségéről, harmóniájáról. Példaértékűnek tartották az épített környezeti értékek megóvását és rekonstrukcióját a reformkori városrészen.

A jövő évi díjátadó egy három napos rendezvény sorozat lesz.