Nem tudnak mit kezdeni a Balatont feltöltő törvényszegőkkel

A hirbalaton.hu írta meg, hogy Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere, a Balatoni Szövetség elnöke levélben fordult az Országos Katasztrófavédemi Főigazgatósághoz az illegális partfeltöltők miatt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Balatonfenyves önkormányzata még tavaly üzent hadat az illegális partfeltöltőknek. Az önkormányzat tüzetesen átvizsgálta és felmérte a település nyolc kilométeres partszakaszát és összesen 35 ügyben tettek bejelentést, azonban a hatóság tétlen, érdemi lépés az ügyben nem történt.

Pedig akadt olyan pofátlan nyaraló tulajdonos is, aki egy kisebb félszigettel bővítette ki saját telkét, s ezen teniszpályát alakított ki. Mások szintén megnagyobbították a rendelkezésükre álló területet, nádast, védett területeket, élőhelyeket elpusztítva.

Lombár Gábor, mivel érdemi lépés nem történt ezekben az ügyekben, úgy döntött, azért fordul a Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz, hogy végre tiszta vizet öntsenek a pohárba.

A balatonfenyvesi bejelentéseket először a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatósághoz, a Balaton vízének kezelőjéhez küldték, ahonnan az a válasz érkezett, hogy ezekben az ügyekben a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az eljáró hatóság. Ez a hatóság azonban tavasz óta nem járt el a bejelentett ügyekben. Ezek után írt újabb levelet Lombár Gábor, aki azt reméli, a Belügyminisztérium illetékes szerve nemcsak kivizsgálja az ügyeket, hanem iránymutatást is ad majd az önkormányzatoknak arra nézve, mi ilyenkor a teendő.

Lombár Gábor a következő levelet küldte el a Vízügyi és vízvédelmi Főosztálya vezetőjének, dr. Király Zitának:

” Tisztelt Főosztályvezető Asszony !

Ez év január 6-án levélben tájékoztattam a KDT VIZIG Balatoni Vizügyi Kirendeltségét 35 tételben felsorolva a balatonfenyvesi vélt illegális mederfeltöltésekről, melyet munkatársaim derítettek fel. A BVK közölte, hogy az ügyben illetékes hatóság a Fejér megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Számukra is megküldtük a listát, azok címét és helyrajzi számát. Az eljáró Igazgatóság még január végén jelezte, hogy a kivizsgálást megkezdték egyben az elbírálás határidejét 30 nappal meghosszabbították. Mivel ezen idő alatt sem történt semmi érdemleges, érdeklődtem az Igazgatóságnál. Erre érkezett egy levél, mely szerint a következő hónapban lesz a helyszíni szemle, amely ismételten elmaradt.

Ismételten meghosszabbították az ügyintézési határidőt a társszervvel való együttműködési kötelezettségre, és az ingatlanok nagy száma miatt.

Ezen ügyben a június 15-én Balatonfenyvesen tartott egyeztetésről emlékeztetőt készített a Hatóság. Mivel tudomásom szerint a bejelentés óta eltelt 11 hónap alatt arra érdemi intézkedés nem történt kérem Főosztályvezető Asszony intézkedését, hogy induljon el a jelzésünk alapján az ügy kivizsgálása, hisz a Nemzeti kincsnek nevezett Balatonra mindnyájunknak kötelessége vigyázni, azt óvni.

Intézkedését kérve, azt előre is megköszönve.

Tisztelettel: Lombár Gábor Polgármester a Balatoni Szövetség Elnöke”

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Kevesebb mint 100 nap a rajtig

Korábban hazánkban még sosem rendeztek ilyen nívós kerékpáros körversenyt. A Giro május 6-án rajtol, az első három szakaszt Magyarországon rendezik. Előbb Budapestről Visegrádra teker a

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250