Négy között a Balatonfüredi KSE - Balaton Televízió hírportál

Négy között a Balatonfüredi KSE

Nagy fölényben játszva és teljesen megérdemelten jutott be a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda együttese a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

BKSE–Mezőkövesd 38-24 (19-12)

Balatonfüred, 500 néző. V.: Paska, Vastag. Balatonfüredi KSE: Fazekas – Rodriguez 2, Máthé 4 (1), Szöllősi B. 4 (1), Topic 6, Zdolik 4, Bóka 2. Csere: Bősz, Andó (kapusok), Szűcs 5, Vajda H., Varga M. 5, Déber 1, Németh B. 1, Jimenez 4 (1), Sinkel. Edző: Csoknyai István.

Mezőkövesdi KC.: Pásztor – Radnic 5, Stankovics 3, Halibegovic 3 (2), Dávid, Szöllősi O. 1, Menyhárt 1. Csere: Pelyhe (kapus), Kovács B. 3, Gulácsi 1, Zelei 2, Szepesi, Dócs 1, Dávid. Edző: Buday Dániel.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2.

Zsinórban harmadszor próbált bejutni a Magyar Kupa négyes döntőjébe a Balatonfüredi KSE élvonalbeli kézilabda-együttese. Csoknyai István gárdája már az első félidőben tetemes különbségre tett szert. A rivális többször is alkalmazta a hét a hat elleni játékot, azonban több üres kapus, vagy könnyű kapott gól után Buday Dániel edző belátta, hogy a taktika ezúttal nem kifizetődő. Az első játékrész végén 19-12 állt a kijelzőn.

Szünet után sem volt egy súlycsoportban a két fél. A BKSE gyakorlatilag tetszés szerint lőtte góljait, és könnyedén növelte a különbséget. A tópartiak remekül használták beállóikat, a horvát légiós Topicot, vagy a Telekom Veszprémtől kölcsönből visszatérő Szűcs Bencét is. Ketten együtt 11 találatig jutottak.

A BKSE végül 14 góllal, 38-24-re nyert és teljesítve célját bejutott a május közepén rendezendő Magyar Kupa négyes döntőbe, amit Budapesten a Papp László Sportarénában rendeznek meg.